Så lyckas du med BI-projekt

Att implementera olika Business Intelligence lösningar i organisationer kan ibland vara en utmaning, men det finns faktiskt effektiva metoder för att lyckas med en smidig implementation. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur just er organisation lyckas med BI-projekt! 

Därför misslyckas BI-projekt 

Innan vi berättar mer om hur er organisation lyckas med ett BI-projekt, tänkte vi backa bandet och berätta varför många av dessa projekt misslyckas från första början. Självklart finns det inget generiskt fel för samtliga misslyckade implementationer, men för att kort beskriva problemet så handlar det många gånger om att inställningen till och förväntningarna på det nya systemet inte stämmer överens med verkligheten. 

För att göra en lång historia kort bör man likna upphandlingen av ett BI-system med ett affärssystem då de flesta organisationer är medvetna om att denna typ av system inte införskaffas för att avlägsna befintliga problem, utan snarare som ett hjälpmedel med möjligheten att skapa förutsättningar till förbättringar. Detsamma bör vara fallet vid implementationen av Business Intelligence. 

 

Skapa förutsättningar att lyckas 

Så, hur gör man då för att lyckas med implementationen av det nya systemet? Mycket handlar om att skapa rätt förutsättningar för att lyckas, vilket ni kan göra med hjälp av följande tips: 

  • Förstå produkten - Genom att ha en bättre förståelse för produkten och vad som behöver åstadkommas har er organisation större möjlighet att hitta rätt system. På så sätt är det också enklare att förstå vilka krav som är passande och vilka som troligtvis endast resulterar i bortkastade pengar. 

 

  • Ta hjälp av användarna - Ibland kan det kännas som en enkel lösning att hålla allt inom ledningsgruppen. För att lyckas med dessa projekt är det dock otroligt viktigt att även involvera verksamhetsanvändarna som faktiskt ska använda systemet när det väl är på plats. 

 

  • Lita på din leverantör - För att lyckas med denna typ av projekt krävs det god kommunikation och gott samarbete mellan beställare och leverantör. 

 

Läs också: SAAB AB Aeronautics delar med sig av tips för ett lyckat införande

 

Mercur Business Control - Ett marknadsledande BI-system 

Om ni är ute efter ett tillförlitligt, anpassningsbart och användarvänligt BI-system, kan ni med fördel implementera Mercur Business Control i er organisation. Vi på Mercur är nämligen marknadsledande inom vår bransch och efter 40 år har vi haft möjlighet att hjälpa hundratals ledande företag inom samtliga branscher. 

 

Du som väljer Mercur Business Control får: 

  • En marknadsledande lösning för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. 

  • Ett enhetligt, funktionsrikt och komplett system som är enkelt att använda. 

  • Snabb implementering med hjälp av våra business intelligence konsulter. 

 

Vill du veta mer? 

Är du intresserad av att lära dig mer om Mercur Business Control och hur vi kan hjälpa er att lyckas med ert BI-projekt? 

Tveka inte på att kontakta våra kunniga konsulter för att boka en kostnadsfri webbdemo eller besök vårt populära frukostseminarium.

 

Följ oss:

Kontakta oss:

Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Support: +46 (0)8-459 69 30

E-post:

Besök oss:

Mercur Solutions AB

Vretenvägen 13

SE-171 54 Solna

© 2018

Mercur Solutions AB

Org.nr 556288-6761

WEBBPLATSKARTA

Powered by Dynamix CMS by Initiva
Kontakt