Affärssystemkonsult i Stockholm (med start mars 2020)

Detta är tjänsten för dig som har något eller ett par års erfarenhet av konsultrollen eller en linjebefattning där du arbetat med ekonomi- och verksamhetsstyrning och som vill arbeta i en teknisk roll med affärssystem för verksamhetsstyrning och beslutsstöd.

Mercur expanderar och söker därför applikationskonsulter med pacering på företagets huvudkontor i Stockholm (Solna). Om du är en driven applikationskonsult som stimuleras av att arbeta i en verksamhet som ständigt utvecklas samtidigt som du värdesätter tryggheten hos en etablerad arbetsgivare är den här rollen något för dig.

Arbetsuppgifter

I rollen som affärssystemkonsult arbetar du nära våra kunder i implementationsprojekt. Du stödjer kunden i sin kravställning och arbetar med konfigurering och integration av företagets system inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning i kundföretagens befintliga miljöer. Som konsult får du möjlighet att arbeta med både små och stora kunder och arbetar primärt mot personer på ledande befattningar inom ekonomi och IT. Eftersom företaget erbjuder lösningar inom beslutsstöd och verksamhetsstyrning arbetar du med både IT och ekonomi i en applikationsnära roll. Detta innebär att rollen innehåller en del tekniska arbetsuppgifter som arbete med systemintegration och viss programmering i kombination med en tät dialog med dina kunder. Du bör ha en problemlösande och affärsorienterad inställning samt ha lätt att utveckla goda relationer med kunder och medarbetare.

Som konsult arbetar du självständigt med stor flexibilitet. Som ny i organisationen får du ett omfattande utbildningspaket samt en dedikerad mentor för att du snabbt ska komma i din nya roll. 

Formella krav

  • Akademisk utbildning inom IT från teknisk högskola, systemvetenskap eller motsvarande. Alternativt har du en kandidat i ekonomi eller civilekonom, gärna med inriktning IT

  • Du bör ha 1-3 års relevant arbetslivserfarenhet efter examen. Antingen har du arbetat som konsult eller i en linjeroll inom ekonomi alternativt teknik. 

  • Grundläggande förståelse och intresse för programmering, SQL och integration av IT-system.

  • Flytande svenska i tal och skrift.  

  • Det är meriterande om du har erfarenhet av konsultrollen, gärna inom business intelligence. Det är även meriterande om du har erfarenhet från att ha arbetat inom ekonomifunktionen, exempelvis som controller med ett tekniskt intresse.

Personliga egenskaper

Som person är du är nyfiken, intresserad av att lära dig nya saker och trivs både med att arbeta självständigt och i grupp och med externa kontaktytor. Du har ett affärsorienterat sätt och tycker om att etablera samt utveckla relationer med dina kunder. Kombinerat med detta har du ett sinne för problemlösning och gillar den tekniska utmaningen med att konfigurera, anpassa och integrera system. I gengäld erbjuds du utmanande arbetsuppgifter i en stimulerande arbetsmiljö där du är delaktig i företagets utveckling.

 

Övrig information

Start: Utbildningsprogrammet för applikationskonsulter startar i mars 2020
Plats: Stockholm (Solna Strand)
Lön: Enligt överenskommelse
Kontakt: Ola Henriksson 08-459 69 08

Skicka din ansökan till

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions AB är ett svenskt företag som har över 40 års erfarenhet av att leverera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi är marknadsledande och skapar kundvärde i form av bättre resultat och högre effektivitet.

 

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)-459 69 00

Kontor Malmö

Adelgatan 21, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Östra Hamngatan 17, SE-411 10 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom