Vi ställer in årets Mercur Business Control Forum! 

Vi har tyvärr blivit tvungna att ta det tråkiga beslutet att ställa in årets Mercur Business Control Forum den 14 maj 2020 på grund av den rådande situationen med Coronaviruset. Vi har redan nu satt ett nytt datum för 2021 års Mercur Forum som kommer gå av stapeln den 20 maj 2021. 

Vi har sett ett mycket stort intresse för årets program och kommer därför dela med oss av alla nyheter, workshops och interna Mercurföredrag i digital form nu under våren. 

Vi kommer lägga ut datum för kommande webbinars löpande!

Undertiden hittar du alltid våra inspelade webbinar sen tidigare som du får tillgång till helt kostnadsfritt här!

NYTT datum: Torsdagen den 20 maj 2021

Plats: Cirkus på Djurgården i Stockholm
Mingel och middag på Hasselbackens terass

Finansiell planering – från surdeg till guldkorn! 

Andreas Hellqvist, Group Controller, på Pågen presenterar hur man tagit sig från en omfattande och stelbent årlig budgetprocess till en flexibel och verksamhetsnära månatlig prognoshantering med hjälp av Mercur. 

 


Pågen är Sveriges ledande bageri inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor och kakor - ett familjeföretag vars bagartradition sträcker sig tillbaka till 1878. Pågen omsätter 3 miljarder SEK och har 1500 medarbetare som bakar med kärlek.

 

Säker affärsplanering på AJ Produkter

AJ Produkter har efter en mycket snabb internationell expansion gått från komplexa, tidskrävande planeringsprocesser till en säker och robust plattform för planering, prognostisering och beslutsstöd med Mercur Business Control. 

Dr. David Bray, Vice Managing Director & Sales Director, på AJ Produkter berättar om hur lösningen har ersatt tidigare manuella processer där landschefer, fabrikschefer och andra beslutsfattare behövde skicka dussintals Excel-filer fram och tillbaka.

 

AJ Produkter är en marknadsledande tillverkare och återförsäljare av kontors-, lager-, industri- och skolprodukter samt lösningar för företag. AJ Produkter finns representerade på 19 marknader i Europa.

Vad kan lyckoforskningen lära oss?

Hur lycklig är du egentligen? Och hur får du ut mer av livet, relationen, karriären? Alla de där sakerna som påverkar hur vi tänker, känner, mår och presterar, har visat sig hänga samman med lycka. Även vår förmåga att vara kreativa.  

På sitt personliga och underhållande sätt pratar Micael Dahlen om resultaten av sin egen och andras forskning och ger tips som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv. (Och genom att ni nu har något att se fram emot har ni automatiskt blivit lite lyckligare.)
Professor Micael Dahlen

Bättre användarupplevelse och högre kvalitet med tydlig navigering och visuell planering

Gör det enkelt att göra rätt! Vägled era användare med funktioner för navigering via intuitiva dashboards och minska behovet av utbildning och onödiga klick i systemet.
 

Louise Thunberg och Johanna Garcia Gådin, på Mercur visar vi hur ni kan hjälpa era användare att uppnå ännu högre kvalitet i planeringsarbetet med direkt återkoppling genom visualisering med grafik och diagram i inmatningen.
Louise Thunberg, Johanna Garcia Gådin, Mercur Solutions AB

Årets Business Control-workshops

Utnyttja tillfället att prata direkt med våra konsulter i workshop-form under eftermiddagen om de lösningar du är intresserad av. 

  • Bättre visualisering och analys - med hjälp av mätare och indikatorer

  • Underlätta din vardag – snabbare överblick med diagram och dashboards

  • Tips och trix – enkla standardfunktioner för alla användare

  • Verktyg för administratören - effektiv och smart systemadministration

Snabba och träffsäkra framtidsscenarier med drivarbaserad planering

Drivarbaserad planering utifrån de kriterier som driver framgång hjälper dina medarbetare att fokusera på det som är viktigt. Genom att arbeta med drivare tydliggörs objektiva affärsmässiga samband och organisationen kan agera snabbare på förändringar. En drivarbaserad modell lämpar sig även utmärkt för simulering av framtida scenarion och för känslighetsanalyser. Klas Persson, Presales, på Mercur bjuder på praktiska tips och förslag på best practice för att sätta upp en drivarbaserad modell i Mercur Business Control.
Klas Persson, Presales, Mercur Solutions AB

Middag och mingel på härliga Hasselbackens terrass 

Vi avrundar Mercur Forum för detta år med mingel och en vårinspirerad grillbuffé på Hasselbackens terrass som ligger granne med Cirkus! En kväll på Hasselbacken är inget annat än en oförglömlig upplevelse med utsikt över den unika miljön med terrassen och den vår-prunkande trädgården. 

Mingel och middag på härliga Hasselbacken, bara några meter från Cirkus på Djurgården.

Anmälan 

Har du frågor ang Mercur Business Control Forum eller vill göra en gruppbokning?
Vänligen kontakta Johanna Mangsbo Hemming på 070-556 77 98 eller

 

Passa på att boka hotell!

Ett antal rum finns reserverade på POP House Hotel till ett förmånligt pris.
Först till kvarn gäller. Ange "8165" när du bokar.

Pop House Hotel
Djurgårdsvägen 68
115 21 Stockholm
08-502 541 40
https://pophouse.se/sv/

Vad tycker tidigare deltagarna?  

Bra mix av ämnen och smidigt, en röd tråd under dagen. Smidigt och bra i alla avseenden. Spännande presentationer och snygga framföranden!

Axel Bilfeldt, Cloetta Sverige AB

Kul att se exempel från hur andra företag jobbar. Inspirerande föredrag kring vad man bör tänka på vid val av dashboards. Gillar att man fick välja sina egna workshops!

Carolin Bengtsson, Helsingborg Hamn

Bra och väl genomarbetad och intressant dag. Workshoparna vara väldigt användbart för mitt framtida arbete. Johans nyheter är alltid bra!

Catharina Noreskog, Kiwa Inspecta

Välplanerat och bra struktur på dagen! Trevliga presentationer av gästerna på scenen, gott att äta, trevlig lokal och roligt kvällsarrangemang. Fint på Djurgården!

Carin Lundgren, Skellefteå Kraft

Anmälan 

Datum: Torsdagen den 20 maj, 2021

Tid: Registrering 09.00 Seminarium 09.20 – 17.00

Plats: Cirkus på Djurgården i Stockholm
Mingel och middag på Hasselbackens terass

Kostnad:
Heldag: seminarier, fika, lunch och middag 2 990:- exkl moms*
Dag: seminarier, fika, lunch 2 690:- exkl moms*

Hitta hit!

Det är enkelt att ta sig till Cirkus på Djurgården från city. Smidigaste sättet är spårvagn nummer 7 från T-centralen (13 minuter) eller båten från Slussen (10 minuter).

Buss 67, som bland annat går från Stockholm Östra förbi Karlaplan är också ett bra alternativ. Gå av vid hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions AB är ett svenskt företag som har över 40 års erfarenhet av att leverera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi är marknadsledande och skapar kundvärde i form av bättre resultat och högre effektivitet.

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Östra Hamngatan 17, SE-411 10 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom