Mercur Start

Kunskapsbank

I Mercurs kunskapsbank kommer vi att dela med oss av våra bästa tips som rör verksamhetsstyrning och beslutsstöd.

 

Så väljer du rätt Business Control System

Idag väljer allt fler företag att implementera och använda sig utav Business Control System. Men vad är egentligen ett Business Control System och hur väljer man rätt? I denna artikel ger vi dig svaren!

Läs mer...

Prognossystem – vad är det och hur kan det hjälper ert företag?

Idag väljer allt fler organisationer att implementera ett prognossystem. Men vad är egentligen ett prognossystem och hur kan det hjälpa ert företag? I denna artikel kommer vi att ge dig svaren!

Läs mer...

Hur en verksamhetsutvecklare blir mer effektiv med insiktsfull analys av data

Rollen som verksamhetsutvecklare har länge funnits inom företag och har alltid haft väldigt breda arbetsuppgifter. Det är en rollbeskrivning som kan se ut nästan hur som helst beroende på var man jobbar. Vad den däremot har gemensamt på nästan alla arbetsplatser i allt högre grad är beroendet av kvalitativa data. 

I denna artikel går vi därför igenom hur en verksamhetsutvecklare blir mer effektiv med insiktsfull analys av data.

Läs mer...

Varför använda ett budgetsystem?

Budgetsystem är system med funktioner för olika typer av planering. Budgetsystem innehåller färdiga funktioner för att skapa gemensamma budgetmallar för hela organisationen. I stället för att skicka filer lägger användarna sina budgetar i ett system som har en gemensam databas. 

I denna artikel berättar vi mer om varför man ska använda sig av ett budgetsystem och vad som är bra att tänka på vid val av system. . 

Läs mer... 

Vad är affärsutveckling?

I denna guide går vi bland annat igenom vad affärsutveckling är, samt vilka olika typer av affärsutveckling som finns.

Läs mer... 

Är ni redo för GDPR?

Med Mercur Business Control 8 är du fullt utrustad för att klara av den nya GDPR-lagen som träder i kraft den 25 maj 2018. Syftet med denna dataskyddsförordning är att ge kontrollen över personuppgifter tillbaka till EU:s medborgare. 

Vi har samlat allt du behöver veta om de funktioner vi har för att hjälpa er följa den nya dataskyddsförordningen. 

Lär mer...

Bättre vägledning i analysen genom visualisering med dashboards

Dashboard betyder att flera bitar av information är sammanfogad på ett ställe, t ex rapporter, bilder, nyckeltal etc. när detta är tillgängligt på ett interaktivt sätt så blir det enklare att få n överblick och faktiskt förstå vad data inom en verksamhet säger.

I denna artikel kan du läsa mer om vad dashboards är, samt hur de kan ge er bättre vägledning i analysen.

Läs mer...

Vad ska man tänka på vid valet av rullande prognoser?

För många företag och organisationer är prognosarbetet idag ett viktigt verktyg för att försöka skapa sig en bild av framtiden. I och med detta så väljer också allt fler att vända sig till rullande prognoser framför traditionella prognoser.

I denna artikel tänkte vi därför gå igenom vad rullande prognoser är, vilka fördelarna med dessa är, samt vad man ska tänka på vid valet av rullande prognoser. 

Läs mer...

Vad är målstyrning?

För att enklare och effektivare kunna översätta mål till handling, använder sig företag och organisationer av målstyrning. Men vad är egentligen målstyrning och hur fungerar det i praktiken? 

Läs mer...

Vad är ekonomistyrning?

Ekonomistyrning är något som blir allt viktigare inom företag och organisationer. Men vad är egentligen ekonomistyrning? I denna guide berättar vi vad ekonomistyrning är, samt hur det kan hjälpa just er organisation.

Läs mer...

Att välja budget- och prognosverktyg

Många organisationer väljer idag budget-och prognosverktyg som stöd för planeringsprocessen, en viktig del i den långsiktiga strategin. I denna guide ger vi dig värdefulla tips att tänka på vid val av budget- och prognosverktyg.

Läs mer...

Hitta rätt system för beslutsstöd

System för beslutsstöd sammanställer data från olika informationskällor för att hjälpa organisationer att fatta mer välgrundade beslut. I denna guide ger vi dig värdefulla tips på hur du hittar rätt system för just din organisation.

Läs mer...

Tips på hur du effektiviserar er verksamhetsstyrning

Om du är ute efter tips på effektivare verksamhetsstyrning är det förmodligen något som skulle kunna fungera bättre i din organisation i dagsläget. I denna guide ger vi dig tips på hur du effektiviserar er verksamhetsstyrning.

Läs mer...

Vad är business intelligence?

Business intelligence system (BI-system) används allt oftare inom organisationer. Men vad är egentligen business intelligence? I denna guide berättar vi vad business intelligence är, samt hur det kan hjälpa just din organisation.

Läs mer...

Följ oss:

Kontakta oss:

Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Support: +46 (0)8-459 69 30

E-post:

Besök oss:

Mercur Solutions AB

Vretenvägen 13

SE-171 54 Solna

© 2016

Mercur Solutions AB

Org.nr 556288-6761

WEBBPLATSKARTA

Powered by Dynamix CMS by Initiva
Kontakt