Tips på hur du effektiviserar er verksamhetsstyrning

Om du är ute efter tips på effektivare verksamhetsstyrning är det förmodligen något som skulle kunna fungera bättre i din organisation i dagsläget. 

Det kan röra sig om beslut som tas på dåliga grunder eller oförutsägbara kostnader som hela tiden uppstår. Kanske upplever du att ni uppfinner hjulet gång på gång istället för att hitta ett mer systematiskt tillvägagångssätt. Oavsett varför du söker tips på hur man effektivisera verksamhetsstyrningen så är det självklart att alla organisationer har stor utvecklingspotential när det kommer till detta. 

En av utmaningarna man ställs inför när man vill förbättra verksamhetsstyrningen är att välja ett effektivt system. Nedan följer några tips som kan vara bra att ha i åtanke innan du bestämmer dig.

Tips 1 – Försäkra dig om att systemet är komplett

Se till så att du inte behöver hantera data från mer än ett ställe. En vanlig anledning bakom problem med verksamhetsstyrningen är data som är spridd i flera system. Då kan man lätt förlora helhetsbilden och det blir svårt att veta vilken data som ska appliceras. Oavsett om det rör sig om försäljningssiffror, ERP-system (Enterprice Resource Planning) eller något helt annat så är det självklart att man arbetar mer effektivt om all data är samlad på ett ställe.
 

Tips 2 - Välj något som är enkelt att förstå och använda 

Det är svårt att effektivisera verksamhetsstyrningen om du inte helt och hållet förstår systemet. Välj därför ett verktyg som är enkelt och pedagogiskt uppbyggt, som går snabbt att sätta sig in i.
 

Tips 3 - Tänk på att det kan vara bra att ha tillgång till systemet oavsett var man befinner sig

I dagens samhälle befinner man sig allt mindre på sin fasta plats på kontoret och då är det viktigt att kunna komma åt all data oavsett om man är hemma eller på resande fot. Om systemet du väljer har en molnlösning, behövs dessutom inget annat än webbläsare och internetuppkoppling.
 

Tips 4 - Betala inte för mycket & välj något som kräver minimal insats från din organisation

Det säger sig självt att man inte ska betala mer än nödvändigt. Vad man lätt glömmer vid effektivisering av verksamhetsstyrningen är däremot den resurskostnad som går åt om man väljer fel system. Välj därför ett system där leverantören sköter installation och där det är enkelt för användarna (du och dina medarbetare) att komma igång direkt och kan sköta mycket själva utan konsulthjälp.

Förhoppningsvis har du nu lite bättre koll på vad du är ute efter och ett nästa steg är att titta närmare på vilket system som kan passa din organisation. Mercur Business Control är perfekt för dig som är ute efter ett komplett system som kan effektivisera verksamhetsstyrningen.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig? 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom