Mercur Start

Vilket BI-verktyg är bäst på marknaden?

Idag väljer allt fler företag och organisationer att använda sig av ett BI-verktyg. Men vilket BI-verktyg är egentligen bäst på marknaden? I denna artikel ger vi dig svaren!

Innan vi ger oss in på val av verktyg så tänkte vi börja med att reda ut vad BI egentligen innebär. BI är en sammanfattning av Business Intelligence, vilket i sin tur handlar om de tekniker, metoder och processer som används av företag för att kunna fatta bättre beslut baserat på data som förädlats till information. 

Ett BI-verktyg används alltså främst för att underlätta och effektivisera beslutsfattandet inom små och stora organisationer. För att kunna göra detta på bästa sätt är dock valet av BI-verktyg väldigt viktigt och svaret på frågan om vilket som är det bästa BI-verktyget är - det som bäst svarar upp mot era behov. Kort och gott vad ni vill få ut ur verktyget, vad ni vill använda det till, samt era nuvarande förutsättningar.

Från vår erfarenhet brukar följande frågor vara bra att utgå ifrån och fundera över när man ska välja verktyg:

 • Ska systemet kunna hämta information från vilket system som helst? 

 • Vilka affärssystem och andra system ska det kunna användas tillsammans med?

 • Är det viktigt att kunna planera och följa upp i samma system?

 • Vilka personer inom organisationen behöver tillgång till verktyget?

 • Ska olika personer inom organisationen kunna ta fram anpassade data och kunna analysera denna?

 • Är det viktigt att systemet erbjuder olika typer av analysmöjligheter för olika roller i organisationen?

 • Finns det behov av såväl vägledd analys med start i översiktliga dashboards som dynamiska rapporter och ad-hoc analys?

 • Är det viktigt att kunna få tillgång till verktyget på alla typer av enheter?

 • Behöver systemet kunna hantera stora datamängder och många samtidiga användare med bibehållen prestanda?

 • Bör import från källsystem kunna ske när som helst utan att påverka andra användare? 

 • Hur pass viktigt är det att kunna simulera olika framtidsscenarion?

 • Ska det vara möjligt för medarbetare utan teknisk bakgrund att skapa rapporter och dashboards?

 

Mercur Business Control
– marknadens ledande system

På Mercur har vi utvecklat marknadens ledande BI-verktyg, kallat Mercur Business Control. Genom våra mer än 40 år i branschen har vi haft möjligheten att hjälpa hundratals ledande företag inom alla branscher att effektivisera sina processer och fatta bättre beslut. Tack vare att vi har vårt eget team av utvecklare på kontoret i Stockholm så har vi också kunnat utveckla nya funktioner i samråd med våra kunder.

När du väljer Mercur Business Control får du:

Snabb & enkel implementering – Vårt verktyg implementeras enkelt och kostnadseffektivt i er organisation och börjar direkt att skapa konkreta resultat som kostnadskontroll, bättre beslutsunderlag, större engagemang, effektivare planerings- och uppföljningsprocesser. 

Ständig åtkomst – Mercur Business Control kan fås både som traditionell programvara för egen drift eller som molnlösning, vilket gör att du enbart behöver tillgång till en webbläsare och uppkoppling för att använda programmet.

All information på samma plats – Med vår lösning får du ett komplett och funktionsrikt system som inkluderar allt ifrån standardrapporter och dynamiska rapporter till budget, prognos, målstyrning och simulering.

Användarvänlighet – Mercur Business Control är både enkelt och roligt att använda, vilket gör att samtliga medarbetare inom organisationen klarar av att använda det!

Anpassningsbara funktioner – En stor fördel med vårt verktyg är att vi har möjlighet att anpassa dess funktioner till att passa era behov.

 

Vill du veta mer?

Om du är intresserad av att lära dig mer om marknadens bästa BI-verktyg är du varmt välkommen att kontakta någon av våra konsulter för att beställa en kostnadsfri webbdemo

Följ oss:

Kontakta oss:

Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Support: +46 (0)8-459 69 30

E-post:

Besök oss:

Mercur Solutions AB

Vretenvägen 13

SE-171 54 Solna

© 2018

Mercur Solutions AB

Org.nr 556288-6761

WEBBPLATSKARTA

Powered by Dynamix CMS by Initiva
Kontakt