Mercur Start

Hur halverar man tiden för budgetprocessen?

Om du arbetar i en stor organisation är du troligtvis medveten om hur tidskrävande budgetprocessen kan vara. I denna artikel tänkte vi därför berätta hur er organisation kan halvera tiden för budgetprocessen och samtidigt få en mer träffsäker budget.

3 tips för en lyckad budgetprocess

En av de viktigaste faktorerna när ni planerar ert företags framtid är att ha bra koll på den ekonomiska utvecklingen genom att till exempel skapa en budget för kommande året. Men vad krävs egentligen för att budgetprocessen ska vara lyckad och hur kan man halvera tiden för processen?

Tillgång till historiska data

Att ta fram en budget är en av de viktigaste faktorerna för att ett företag ska lyckas under det kommande året. För att bäst kunna planera inför framtiden så krävs det dock att man har bra historiska data att utgå ifrån. Ett bra första steg är alltså att införskaffa ett pålitligt budgetsystem som ger er möjlighet att samla in, sammanställa och analysera data.

Tydliga och mätbara mål

En annan viktig faktor för att lyckas med budgeten är att sätta upp tydliga och mätbara mål för verksamheten. Det är alltså en stor fördel om budgetsystemet även kan användas för andra typer av planeringsprocesser som prognoser eller målstyrning

Informera organisationen

En av de svåraste sakerna med en budget är att informera hela organisationen om vad som gäller och få dem att arbeta mot samma mål. Om man lyckas med detta så har man dock mycket större chans att uppnå resultatförbättringar. Med rätt information för alla nivåer så når du enklare framgång!

 

Snabba upp processen med Mercur Business Control

På Mercur har vi utvecklat marknadens ledande BI-system, Mercur Business Control, som enkelt kan anpassas och implementeras i alla typer av organisationer. I över 40 år har vi hjälpt hundratals ledande organisationer att snabba upp sina processer och samtidigt ta bättre beslut.

Ett bra exempel på detta är Tekniska verken i Linköping som implementerade Mercur Business Control och halverade tiden för budgetprocessen. Detta gjorde man tack vare att systemet både stödjer central planering av kostnader som sedan fördelas ut, samt en process där ansvariga inom organisationen kan planera andra omkostnader.

 

Vill du veta mer? 

Är du intresserad av att lära dig mer om Mercur Business Control och hur vi kan hjälpa just er organisation att halvera tiden för budgetprocessen? 

Tveka då inte att kontakta våra kunniga konsulter för att boka en kostnadsfri webbdemo!

Följ oss:

Kontakta oss:

Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Support: +46 (0)8-459 69 30

E-post:

Besök oss:

Mercur Solutions AB

Vretenvägen 13

SE-171 54 Solna

© 2018

Mercur Solutions AB

Org.nr 556288-6761

WEBBPLATSKARTA

Powered by Dynamix CMS by Initiva
Kontakt