Mercur Forum 2023

Vi är glada att åter igen kunna välkomna alla våra kunder till Mercur Forum 2023 den 25 maj på Cirkus i Stockholm! 

Efter förra årets succé fortsätter vi i samma spår med inspirerande kundpresentationer, konsultpresentationer och workshops samt olika happenings under dagen som Mercurhjulet och andra tävlingar med fina priser.

I år är vi glada att kunna välkomna Stena Bulk och Jonatan Malka, General Manager Strategy & Business Control, som kommer visa hur de effektiviserat sin verksamhetsstyrning och jobbar aktivt med dashboards i Mercur.

Vi välkomnar även Länsförsäkringar Stockholm och Klas Kihlberg, Affärscontroller, som visar hur de använder Mercur för extern rapportering och intern uppföljning och prognoser.  

Vi kommer även få lyssna till Elaine Eksvärd, en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare, som kommer lära oss konsten att få folk att lyssna. 

Vi avslutar dagen på härliga Junibacken med stans bästa läge intill Nybrovikens glittrande vatten. Vi avnjuter god mat och underhållning i cirkusrestaurangen och minglar på terrassen med utsikt över Stockholms slott.

Som vanligt kommer det ges tillfälle till erfarenhetsutbyte och möjlighet att mingla runt med andra Mercuranvändare och Mercurs personal under dagen.

När?  

Torsdag 25 maj

Var?

Lilla Cirkus på Djurgården i Stockholm

Tider?

Registrering:  09.00
Föreläsningar:  09.20 – 17.00 Finns platser kvar!
Mingel och middag:  18.00 (Fullbokad)

Vad bjuds det på under dagen? 

 • Nyheter i Mercur Business Control
  Johan Lindemann, Produktchef, Mercur
   

 • Effektiv verksamhetsstyrning med hög kvalitet hos Stena Bulk
  Jonatan Malka, General Manager Strategy & Business Control, Stena Bulk
   

 • Mercur som stöd för rapportering, prognos och kostnadsfördelningar hos Länsförsäkringar Stockholm
  Klas Kihlberg, Affärscontroller, Länsförsäkringar Stockholm
   

 • Konsten att få folk att lyssna
  Elaine Eksvärd, retoriker, författare, entreprenör och föreläsare.
   

 • Boosta planeringen!
  Louise Thunberg, Customer Success Manager, Mercur
   

 • Gå från svart låda till strålande klarhet!
  Petra Öhlin Göransdotter, Presales, Mercur
   

 • Business Control-workshops
  Förädla din data med Kopplade dimensionerSimon Sundström
  Effektivisera din administration – Viktor Johansson
  Förbättra ert samarbete – Jean Salminen
  Mer rätt, färre fel! – Tove Hultin

Nyheter i Mercur Business Control 

Missa inte det här tillfället att få en genomgång av de viktigaste nyheterna i Mercur!

Johan Lindemann, produktchef på Mercur, presenterar med stolthet den senaste versionen av Mercur Business Control som är fullspäckad med förbättringar och ny funktionalitet.
Johan Lindemann, Produktchef, Mercur

Effektiv verksamhetsstyrning med hög kvalitet hos Stena Bulk

Stena Bulk visar hur de med hjälp av Mercur Business Control förenklar och kvalitetssäkrar sina processer. 

Med snabba resultatestimat och löpande kontroll över riskexponering  förmedlas värdefulla insikter  och en enhetlig bild till beslutsfattare och enheter i hela organisationen. Integrationer med verksamhetens olika system, enkel logik samt rapporter och dashboards höjer effektiviteten och säkerställer kvalitet i det dagliga arbetet.

För oss har Mercur blivit ett viktigt verktyg för den löpande uppföljning av verksamheten samt möjligheten att snabbt analysera och nå ut med insikter som hjälper våra kontor agera på en ofta utmanande marknad.”

Jonatan Malka, General Manager Strategy & Business Control, Stena Bulk

Shipping är en kapitalintensiv och volatil bransch med små marginaler över tid. Våra team är utspridda över hela världen och behöver ofta ta snabba beslut där några få snedsteg kan ha stor påverkan på resultatet. 

Genom att utöka antal användare och jobba mer aktivt med dashboards kan vi på ett effektivare sätt nå ut till och involvera hela organisationen i att skruva upp kvalitén på vår data, våra beslutsunderlag, vår rapportering och vår prestation. 

 

Stena Bulk är ett av världens ledande tankrederier. Företaget transporterar bränslen och flytande råvaror som råolja, raffinerade oljeprodukter och kemikalier. Idag har det en kontrollerad flotta på runt 100 tankfartyg. 

Mercur som stöd för rapportering, prognos och kostnadsfördelningar hos Länsförsäkringar Stockholm 

Länsförsäkringar Stockholm berättar om hur de använder Mercur för såväl extern rapportering som intern uppföljning och prognos. 

Ett centralt krav vid val av system var funktionalitet för kostnadsfördelningar både avseende utfall och prognos. Ta del av hur de tänkt kring modellen och se delar av lösningen i deras system. 

Äntligen har vi fått ett modernt och användarvänligt system som på ett bra sätt integrerar de delar vi har behov av! Efter att nu ha skapat en stabil grund som vi till allra största del kan förvalta själva och löpande anpassa till förändringar i vår verksamhet och omvärld, så är vi i fasen att förfina lösningen och att fundera på vilka delar som ger störst affärsvärde att utveckla vidare.

Klas Kihlberg, Affärscontroller, Länsförsäkringar Stockholm

Vi får också inblick i hur förstudie och implementation med en tight tidplan gick till. Vad var framgångsfaktorerna och vilka utmaningar stötte de på? Vidare får vi höra lite tankar om hur Länsförsäkringar Stockholm ser på framtida utveckling av systemet. 

 

Länsförsäkringar består av 23 självständiga och lokala länsförsäkringsbolag som samverkar genom det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Tillsammans bildar Länsförsäkringar Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp.

Konsten att få folk att lyssna

Vill du höja pulsen och skapa engagemang hos de du pratar med? Vill du att de som lyssnar på dig ska känna sig peppade? Då vill du säkert lära dig att snacka snyggt! 

Elaine Eksvärd, en av Sveriges, mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare, visar vägarna som gör dig till en bättre talare. Hon ger dig verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det du har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer.

Kroppsspråk, röstläge, mimik och minnesteknik är några av de ingredienser som behövs för att baka ihop en snygg kommunikation som varar. 

Kan du tala, så kommer Elaine lära dig konsten att få folk att lyssna!

Elaine Eksvärd är retoriker, författare, entreprenör och föreläsare. Hon har skrivit flera bästsäljande böcker och syns ofta som expert i TV där hon bland annat analyserar politiska tal och ger tips om hur du kan bli en bättre talare.

Boka din plats redan idag!

Man brukar säga ju fler desto roligare. Det är något vi har tagit tillvara på och erbjuder nu gå fyra betala för tre!

Boosta planeringen! 

Ge användarna smidig tillgång till Mercur och upplev känslan av att alltid ligga steget före i affärsplaneringen.

I denna presentation visar vi hur ni kan använda Mercurs mobila gränssnitt för att göra täta, enkla uppdateringar av prognoser via drivare och nyckeltal som är relevanta för verksamheten. Vi visar även exempel på mobilvyer som kan användas för snabb analys av företagets nuläge så att ni kan fatta de mest informerade besluten för ert företag.
Louise Thunberg, Customer Success Manager Mercur

Från svart låda till strålande klarhet!

Många kämpar med att förklara komplexa samband för sina medarbetare, vilket kan försvåras av systemstöd där logiken döljs i en svart låda. 

Med Mercurs standardfunktioner för visualisering skapas i stället tydlighet, förståelse och en känsla av kontroll.

Ta del av hur Mercurs rapport- och diagramfunktionalitet kan användas för att förmedla de mest komplicerade affärskoncepten, på ett vackert och lättförståeligt sätt som både engagerar och informerar.

Petra Öhlin Göransdotter, Presalesmanager, Mercur

Business Control-workshops

Mercurs konsulter bjuder in till workshops med inspiration och praktiska tips på hur du kan få ut mer av Mercur!

 • Förädla din data med Kopplade dimensioner – Koppla samman dimensioner för utökad analys och förenklad inmatning.
  Simon Sundström

 • Effektivisera din administration – Genom att använda standardfunktionerna Variabler och Dimensionsreferenser kan du förenkla och planera administrationen av Mercur och få mer tid över till annat.
  Viktor Johansson

 • Förbättra ert samarbete – Lär dig hur Mercurs standardfunktioner kan hjälpa din organisation att öka samarbetet.
  Jean Salminen

 • Mer rätt, färre fel! – Styr användaren att göra rätt med Mercurs inbyggda verktyg.
  Tove Hultin

Mingel och middag på Junibacken

Följ med oss ut på kvällen till härliga Junibacken med stans bästa läge intill Nybrovikens glittrande vatten. Vi avnjuter god mat och underhållning i cirkusrestaurangen och minglar på terrassen med utsikt över Stockholms slott. Passa på att väcka barndomsminnena till liv igen och ta en tur med Astrid Lindgrens magiska Sagotåg innan vi skålar in sommaren tillsammans. 

När?  

Torsdag 25 maj 

Var?

Lilla Cirkus på Djurgården i Stockholm

Tider?

Registrering 09.00
Föreläsningar 09.20 – 17.00

Pris?  

Heldag: Föreläsningar, lunch och middag 3 495:- exkl. moms. (Fullbokad)

Dag: Föreläsningar, lunch 3 195:- exkl. moms. 

Erbjudande: Gå fyra betala för tre!

Vill du stanna över natten?

Vi erbjuder rabatterat boende på härliga Backstage Hotel Stockholm, granne med Cirkus på Djurgården www.backstagehotelsthlm.com  

Boka innan 25/4 genom att skicka ett mail till och uppge kod BK-01453 så får du ta del av erbjudandet!

Sista anmälningsdag är 12 maj!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom