Great Place to Work® utser Mercur till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2023

Yes, vi gjorde det! Vi är nu med på topplistan över Sveriges bästa arbetsplatser! Det finns över 400 000 företag i Sverige med fler än en anställd. Men bara 55 företag får kalla sig Sveriges bästa arbetsplats. 

Och vi är en av dem!

Mercur Solutions tar plats på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser™. Mercur rankas som nummer 16 på listan över medelstora organisationer med 50-249 anställda. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work®, som årligen genomför världens största medarbetarundersökning.

 

Vi är så glada över att ha kommit med på listan efter att i flera år blivit certifierade. Arbetsplatskultur är högt prioriterat på Mercur och resultatet blir ett kvitto på att våra medarbetare trivs. Nöjda medarbetare är en grundsten i att leverera goda resultat till våra kunder

Annie Axedin, HR Manager, Mercur

Resultatet bygger på en grundlig analys av medarbetarnas konfidentiella svar i världens största medarbetarundersökning, Trust Index™, som utförs av Great Place To Work®.

 

Efter en noggrann granskning av Mercur Solutions resultat i vår medarbetarundersökning och deras initiativ för att skapa en riktigt bra arbetsplatskultur för alla sina medarbetare kan vi utse Mercur till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2023. Mercur är en förebild när det kommer till sättet att arbeta med tillit, stolthet och gemenskap på och vi hoppas att fler ska bli inspirerade att ta efter.

Jeanette Bergvall, vd Great Place to Work®

 
Om Sveriges Bästa Arbetsplatser 

Great Place to Work® har undersökt arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i över 100 länder, däribland Sverige. Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger på resultatet från tusentals medarbetarenkäter i landet, där medarbetare har utvärderat sina arbetsgivare när det kommer till ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap. Sådant som vår trettioåriga forskning visar är avgörande för att bygga riktigt bra arbetsplatser, som är lönsamma och gynnsamma för människor och samhällen. 

Respondenterna har tagit ställning till 61 påståenden som sammantaget mäter hur väl organisationerna presterar inom dessa avgörande områden. 

De organisationer i Sverige som fått högst betyg rankas som Sveriges Bästa Arbetsplatser™. Organisationerna har mellan 20 till 500+ anställda och är verksamma inom olika branscher.

Om Great Place To Work 

Great Place To Work® är världsledaren inom arbetsplatskultur. Vårt uppdrag är att hjälpa varje plats att bli en bra arbetsplats för alla. Vi ger ledare och organisationer erkännandet och verktygen för att skapa en konsekvent och överväldigande positiv medarbetarupplevelse för att bygga kulturer som driver affärer och förbättrar liv och samhälle.

Vårt erkännande är det mest eftertraktade och respekterade i världen för att höja arbetsgivarvarumärken och för att attrahera rätt talanger till organisationer. Vår egenutvecklade metodik och plattform gör det möjligt för organisationer att verkligen fånga, analysera och förstå alla medarbetares erfarenheter för att kunna agera på dem.

Vår banbrytande forskning ger organisationer möjlighet att bygga kulturer där talanger stannar och där potentialen hos varje medarbetare frigörs. Vi kopplar samman de djärvaste ledarna, idéerna och innovationerna för att skapa riktigt bra medarbetarupplevelser.

Sedan 1992 har vår certifiering, Best Workplaces™-listor och globala benchmark blivit branschstandard och bygger på data från mer än 100 miljoner anställda i 150 länder.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom