Mercur sponsrar Team Rynkeby till förmån för barn med cancer

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Mercur har valt att under 2017 vara Guldsponsor till Team Rynkeby Täby, där även en av medarbetarna, Anna Lycksén, kommer vara en del av teamet. 

Projektet grundades år 2002, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juicetillverkaren Rynkeby Foods beslutade sig för att cykla till Paris för att få lite motion och se avslutningen av Tour de France.

Deltagarna värvade sponsorer för färden, och de var faktiskt så bra på det att det fanns pengar över när de kom hem. Pengarna skänkte de till barncanceravdelningen på Odense Universitets-hospital, och en ny tradition var därmed född.

Idag består Team Rynkeby av 1700 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 44 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Deltagarna står för alla kostnader själva så som hotell, cykel, kläder och annan utrustning vilket gör att alla insamlade pengar går oavkortat till välgörenhet. 

År 2016 donerade Team Rynkeby 84,1 miljoner SEK till kampen mot cancer – varav 18,9 miljoner SEK gick till Barncancerfonden i Sverige. 

Mercur är stolta över att i år vara Guldsponsor i projektet och på så sätt bidra till den viktiga forskningen inom Barncancer. Vi önskar Team Rynkeby och Anna Lycksén lycka till i sin resa mot Paris i sommar!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom