Mercur är med och bidrar i kampen mot barncancer i år igen!

Vi på Mercur är glada att vi ännu ett år har varit med som stolt Guldsponsor av Team Rynkeby – God morgon Täby. Mercur har bidragit i kampen mot barncancer genom att sponsra ett av cykellagen mot sin resa ner till Paris. 

Under ett års tid har TR – GM Täby samlat in pengar till barn med cancer genom företagssponsorer, olika event och personliga insamlingar. I juli avslutades projektet med 8 dagars cykling där starten gick i Malmö och målet var Paris, strax under 140 mil på cykel. 

I år igen blev Team Rynkeby - God Morgon Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare, när de i oktober tidigare i år kunde lämna över checken på 34,9 miljoner. Varenda krona som samlats in under året går oavkortat till Barncancerfonden och deras livsviktiga arbete för cancerdrabbade barn och deras familjer. Den omfattande summan bidrar till ca. 60 000 forskartimmar kring bla komplikationer och klinisk forskning. Du kan läsa mer om detta på Barncancerfondens hemsida.

Totalt samlade Team Rynkeby Fonden in 99,7 miljoner fördelat över 6 länder till förmån för olika organisationer i Norden 2018.

 

Återigen, tack för detta året och ett stort tack för ert bidrag!

Paul Chronqvist Svensson, Country Manager Sweden, Team Rynkeby Fonden

 

Fakta om Team Rynkeby – God morgon 

Team Rynkeby – God Morgon är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Projektet grundades år 2002, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juicetillverkaren Rynkeby Foods beslutade sig för att cykla till Paris för att få lite motion och se avslutningen av Tour de France.

Idag består Team Rynkeby av 1700 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 44 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Deltagarna står för alla kostnader själva så som hotell, cykel, kläder och annan utrustning vilket gör att alla insamlade pengar går oavkortat till välgörenhet

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom