Snabb och stabil rapportering med Mercur i chokladfabriken

Med Mercur har chokladtillverkaren ICAM uppnått snabbhet och stabilitet i sina uppföljnings- och planeringsprocesser. Varje månad går det snabbt att ta fram ett bokslut baserat på standardkostnader för sålda varor samt formler för att definiera upplupna kostnader och justeringar. Dessutom uppdaterar man enkelt sina prognoser varje månad med systemets drivarbaserade beräkningsfunktioner. Rapportpaket för ledningen skapas sedan snabbt utifrån fördefinierade mallar. 

När ICAM jämför med sin tidigare Excel-baserade lösning framhåller man framför allt stabiliteten i Mercurs beräkningsmetoder och tillgången till all utfalls-, prognos- och budgetdata i en gemensam säker databas. Lösningen lämpar sig väldigt väl för att göra analysera över tiden och jämföra resultatet för olika perioder. Dessutom, säger företagets CFO, använder man systemet mycket för att snabbt drilla sig ner i olika affärsdimensioner och utföra dynamiska resultatanalyser.

ICAM är det ledande företaget inom sektorn för icke-konventionell chokladtillverkning: organiskt, rättvisemärkt, sockerfritt och glutenfritt. ICAM är därigenom en ambassadör över hela världen för italiensk kvalitet när det gäller konsten att göra choklad. Bakom denna roll ligger företagets tillverkning som sedan det grundades 1946 baseras på kreativitet, banbrytande teknik och ett vakande öga på marknadsutvecklingen, vilket bidrar till framgångarna för choklad producerad i Lecco, Italien, med konsumenter över hela världen.

> Se hur vi hjälpt fler kunder här! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom