Nya generationen av Mercur Business Control på årets kunddag!

Den 18 maj var det dags för årets kunddag, Mercur Business Control Forum, även detta år på Cirkus på Djurgården i Stockholm. Närmare 140 kunder kom för att se nästa generation av Mercur Business Control, lyssna till kundtalare, konsultpresentationer och delta i workshops. Snabbheten, användarvänligheten och funktionaliteten i Mercur Business Control 8 fick stort fokus, inte minst den nya rapporttypen ”Twist & Turn”.

Kundernas resa med Mercur

Helene Sundström Nilsson, Redovisningschef, och Roger Rudtoft, Ansvarig PSI-process, berättade om hur Toshiba Tec Nordic kombinerar finansiell styrning i flera länder med volymplanering för optimering av inköp och lager. Toshiba berättade även om sin 15 åriga resa tillsammans med Mercur och hur kraven på systemstöd tillgodosetts för helt olika roller i organisationen. Tidsåtgången för administration av årets budget- och prognosprocesser har minskat från ca 160 timmar/år till 10 timmar/år efter införandet av Mercur. Detta trots att man ökat antalet prognoser från fyra till tolv per år.

Helene Sundström Nilsson, Redovisningschef, och Roger Rudtoft, Ansvarig PSI-process, berättade om hur Toshiba Tec Nordic sparar tid med Mercur.

Från Cloetta Sverige AB kom Tobias Malmquist, Business Intelligence Controller, och Emil Magnusson, Junior Controller, och berättade om hur man använder Mercur i sin verksamhet för kostnadsuppföljning, volymplanering och allokeringar. De visade även på Mercur som en viktig pusselbit i verksamhetens månatliga prognos- och rapporteringsprocess samt om sina första intryck av Mercur Business Control 8. Slutsatsen var att prestandan har höjts ytterligare och de kommer ha stor nytta av funktionaliteten i Twist & Turn. 

En bild säger mer än 1000 siffror

Presalesavdelningen delade med sig av Mercurs egen eye tracking-studie som genomförts under våren för att ta reda på hur olika personer tar till sig information i Mercur. Till sin hjälp använde de sig av Tobii som är världsledande inom eye tracking. Eye tracking-teknologi gör det möjligt för en dator att veta exakt var man tittar. En eye tracker kan läsa av din närvaro, uppmärksamhet och fokus.

Vad fångar då blicken och hur tar man lättast till sig information? Spelar färg och placering roll? Det gav Petra Öhlin Göransdotter, Ann Wahlgren och Louise Matsson svar på samt tips på hur man utformar sina rapporter och dashboards på ett användarvänligt sätt.

Petra Öhlin Göransdotter, Ann Wahlgren och Louise Matsson ger tips på hur man utformar sina rapporter och dashboards på ett användarvänligt sätt.

Vad ska man tänka på vid rullande prognoser?

Johanna Garcia Gådin, teamleader på Mercur, lärde oss vad som är viktigt att tänka på när man ska införa rullande prognoser. Vilka vägval finns det och hur kan man få till en så enkel process som möjligt? Johanna tog upp vilka beslut man bör gå igenom och ta innan man implementerar en rullande prognos i sin verksamhet. Många av åhörarna visade stort intresse vid att vilja börja jobba med rullande prognoser för att få till mer framåtriktade aktiviteter som uppdateras kontinuerligt vilket leder till bättre och snabbare beslut om framtiden. 

Inspiration och sommarvärme

Dagen avslutades med ett inspirerande föredrag om möjligheter och risker i en värld som förändras snabbare än vi kanske inser av Per Naroskin som är psykolog, författare och komiker samt känd från Spanarna i Sveriges Radio P1.

Vad innebär den snabba tekniska utvecklingen för vår syn på oss själva som människor?  Är det fortfarande vi som har kommandot eller ska vi bara anpassa oss?  Det var många intressanta frågeställningar som gav oss nya infallsvinklar i spänningsfältet mellan livets mjuka och hårda värden.

När dagen inne på Cirkus var slut bjöds det på sommarvärme till fördrinken innan sjuans spårvagn tog oss upp mot kullen vid Rosendals Wärdshus där det bjöds på trerätters middag i glaspaviljongen med försommarens blomstrande natur som utsikt. 

Mercurdagen bjöd på sol och riktig sommarvärme som många njöt av utanför Cirkus under pauserna.

Business Control-workshopsen var mycket uppskattade med stort intresse för "Vad händer om?" och Twist & Turn.

Även i år stod bensträckare med rörelser på agendan tillsammans med dagen konferencier Johanna Mangsbo Hemming.

I registreringen hälsades alla välkomna av Didem och Emil.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom