DollarStore väljer Mercur!

DollarStore är en av Sveriges mest snabbväxande lågpriskedjor med butiker från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. 

DollarStore befinner sig i en högexpansiv fas med spännande framtidsutsikter. I och med den starka tillväxten har de nu valt att gå över till ett beslutsstödsystem. Valet föll på Mercur Business Control för budget, prognos och rapportering. 

 

Vi är glada att kunna hälsa ytterligare en kund inom detaljhandeln välkommen till Mercur!

Ulf Alkelin, VD, Mercur

Historien om DollarStore börjar i en liten skrubb hemma hos familjen Ahlberg i Sundsvall. Det var där som grundaren, Peter Ahlberg, hade sitt första kontor. Där ställde han frågan: ”Varför tar handlarna så mycket betalt för sina varor?”. Det går ju att köpa kvalitet i Kina till riktigt bra priser – det handlar ju bara om rätt volym och god förhandling. Sagt och gjort.

Idag är DollarStore Sveriges snabbast växande lågpriskedja med butiker från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. DollarStore har idag sitt hemmakontor i Kista i Stockholm.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom