Vår egen Martin Stjernlöf tog hem segern i Tough Viking!

Under helgens tävling i Tough Viking på Djurgården bjöds det på strålande sol och folkfest med tävlingar för barn från 5år till motionärer och elitklassen som startade först på dagen. 

Tough Viking är det största och första hinderbaneloppet i Sverige. Hindren är konstruerade i samarbete med det svenska elitförbandet Kustjägarna. Banan på Djurgården i helgen bestod av 15km löpning och 40 hinder.

Martin Stjernlöf, som till vardags jobbar som affärssystemkonsult på Mercur, ledde från start till mål men bjöd på spänning under några tillfällen av loppet. Under simningen i mitten av loppet närmade sig en av konkurrenterna och upp ur vattnet var det bara några sekunder mellan Martin och tvåan. Under löpningen och de kommande hindren ökade avståndet igen. Inne i målområdet med bara den beryktade rampen kvar såg det ut att bli en solklar vinst. Men med kramp i benen är det inte lätt att ta sig upp för den fem meter höga rampen. Efter två försök där benen gav vika fick Martin ny kraft då han såg tvåan i loppet komma in mot sista hindret. 

Med stark vilja och de sista krafterna kom Martin upp och in i mål som vinnare av Tough Viking på Djurgården. 

Hur känns det att vinna Tough Viking?
Det känns fantastiskt bra! Speciellt efter helgens lopp som bjöd på tufft motstånd och en spännande avslutning.

Hur gör du för att kombinera ditt jobb på Mercur med din satsning på hinderbanelopp?
Det blir mycket träning efter jobbet men som tur är kan jag även träna på luncherna. Vi är många på Mercur som går till gymmet eller springer under lunchen. 

Hur firade du segern?
Men en varm dusch och en power nap i soffan. Sen var jag redo för middag ute på stan. Jag skulle egentligen sprungit ett triathlonlopp dagen efter men erbjöd min plats till en vän. 

Martin Stjernlöf kommer nu att representera Sverige i den stora världstävlingen, OCR World Championship, som går av stapeln i oktober i Kelvedon Hatch utanför London. 

Vi önskar Martin lycka till!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom