Effektivare planering och uppföljning för Mellanskog med Mercur

Mellanskog har valt Mercur Business Control för budget, prognos, månadsrapportering, kontraktsuppföljning, kunduppföljning och analys.

Mellanskog har tidigare hanterat dessa processer i ett flertal olika system och ser nu fram emot att samla dem i ett och samma. Med fokus på nyckeltal, diagram och dashboards har Mellanskog tillsammans med konsulterna på Mercur utvecklat ett grafiskt tilltalande och lättnavigerat system, som passar användare med varierad systemvana.

Med hjälp av Mercur har vi fått en mer detaljerad budget som bidrar till att uppföljningen kommer kunna göras på ett smidigare sätt än tidigare. Detta tillsammans med möjligheten att koppla samman kontraktsdata och huvudboksdata utgör två funktionaliteter som kommer vara till stor nytta för oss i vårt framtida analysarbete.

Björn Fredriksson, Controller, Mellanskog

Mercur är integrerat med Mellanskogs datalager samt med Medius Flow för fakturaskanning.

Mellanskog är en skogsägarförening med verksamhetsområde från Gotland i söder till Härjedalen i norr. De är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är en kooperation som ägs av 26 000 medlemmar från 40 länder och omsätter ca 3 miljarder kronor.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom