Mercur utses åter igen till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™2024

Mercur tar för andra året i rad plats på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser™.

Rankad som nummer 17 bland medelstora organisationer med 50-499 anställda, visar Mercur en stark dedikation till att skapa en positiv arbetsplatskultur. Bakom utmärkelsen står Great Place to Work®, som har sammanställt rankingen baserat på resultatet från världens största medarbetarundersökning.

Vi är så glada över att ännu ett år kommit med på listan och kunna se tillbaka på de fem år vi nu blivit certifierade och den resa vi gjort. Vi är extra stolta över att vi fick ett eNPS, Employee Net Promotor Score, på +80 i årets undersökning där vilja att rekommendera oss som arbetsgivare till sina vänner och bekanta är extremt högt! Det som utmärker Mercurs kultur är den familjära stämningen, gemenskapen och den starka tilltron till vår produkt.

Johanna Mangsbo, Marketing Manager, Mercur

Great Place to Work®, genomför varje år den största medarbetarundersökningen i världen, där miljontals medarbetare får ta ställning till samma påståenden om sina arbetsgivare. Utifrån resultaten i medarbetarundersökningarna rankas varje år de organisationer som presterat allra bäst i varje land. 

Efter en grundlig analys av Mercurs resultat, där en övervägande majoritet av medarbetarna ger högsta betyg inom samtliga områden, står det klar att de utses till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2024.

Mercur är en förebild när det kommer till sättet att arbeta med tillit, stolthet och gemenskap på. Vi är övertygade om att deras framgångsrika arbete sätter en positiv standard för branschen, som fler kommer att vilja ta efter. Vi är imponerade av deras resultat och ser fram emot att följa deras fortsatta framgångsresa som kommer av engagerade medarbetare.

Jeanette Bergvall, VD på Great Place to Work®,

Mercurs framstående prestation kring områdena stolthet och kamratskap är särskilt anmärkningsvärd. Hela 99% tycket att det allt sammantaget är en mycket bra arbetsplats och ser fram emot att komma till jobbet varje dag! 

"Vi är oerhört stolta över att bli erkända som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser™ av Great Place to Work®. Det är ett bevis på vårt engagemang för att skapa en inkluderande och trivsam arbetsmiljö för alla våra medarbetare," säger Ulf Alkelin, VD på Mercur. 

 

Mercur Great Place to Work Gala 2024

Mercur tar emot priset som en av Sveriges Bästa Arbetsplatser på Great Place to Works årliga gala på Berns.

Om Sveriges Bästa Arbetsplatser™2024

Great Place to Work® har undersökt arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i över 150 länder, däribland Sverige. Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger på resultatet från tusentals medarbetarenkäter i landet, där medarbetare har utvärderat sina arbetsgivare när det kommer till ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap. Sådant som Great Place To Works trettioåriga forskning visar är avgörande för att bygga riktigt bra arbetsplatser, som är lönsamma och gynnsamma för människor och samhällen. 

Respondenterna har tagit ställning till 61 påståenden som sammantaget mäter hur väl organisationerna presterar inom dessa avgörande områden. 

De organisationer i Sverige som fått högst betyg rankas som Sveriges Bästa Arbetsplatser™ och får använda benämningen under 12 månader. 

Om Great Place to Work®

Med stöd från 30 års data är Great Place To Work® världsledaren inom arbetsplatskultur. Genom sin medarbetarundersökning ges organisationer erkännande, analys och verktyg för att skapa en genomgående positiv medarbetarupplevelse. 

Great Place To Works uppdrag är att hjälpa varje plats att bli en bra arbetsplats för alla medarbetare i syfte att bygga kulturer som driver affärer samt förbättrar liv och samhälle. 

Genom deras globalt erkända och eftertraktade Great Place To Work-certifiering och de konkurrenskraftiga listorna över världens bästa arbetsplatser, kan Great Place To Work-certifierade arbetsgivare attrahera och behålla talanger, jämföra sin företagskultur och öka sina intäkter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom