Restaurangkedjan O’Learys dukar upp för kontrollerad expansion på nya marknader

O’Learys har vuxit stadigt sedan starten i Göteborg 1988 och består nu av över 130 sportbarer och restauranger i 14 länder. Under 2018 planeras det att öppnas ytterligare 20 restauranger. 

”Vi har haft en fantastisk tillväxt med bra rutiner men till slut slog vi huvudet i taket med vårt befintliga systemstöd. Vi sökte ett lättanvänt skalbart system för verksamhetsstyrning med kraftfulla beräknings- och simuleringsmöjligheter. Valet föll på Mercur Business Control. Nu har vi full transparens och en mycket bra överblick av lönsamhet och utveckling av de lokala enheterna vilket har frigjort tid så att vi nu kan koncentrera oss på att öka expansionstakten ytterligare, både på befintliga och på nya marknader.”

Magnus Christensen, CFO O’Learys Trademark AB

”Vi är glada att kunna bistå ännu ett företag i restaurang- och mötesbranschen med systemstöd för effektivisering av sina rutiner och processer för uthållig verksamhetsstyrning i en mycket konkurrensintensiv internationell miljö.” 

Ulf Alkelin, VD Mercur Solutions

Vill du veta mer om hur vi hjälpt andra bolag inom restaurang- och nöjesbranschen?  

Här hittar du några av våra referenser i branschen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom