Effektivare budgetarbete, högre kvalitet och stora tidsbesparingar med Mercur hos Nobina

Nobina genomförde under våren 2017 upphandling av ett koncerngemensamt systemstöd för budget, prognos, rapportering och analys.  

Nobina sökte ett system som är enkelt att förvalta och utveckla samt att det är skalbart och ej nyckelpersonsberoende, vilket bidrog till att valet föll på Mercur Business Control. Sedan hösten 2017 är den nya lösningen i drift och man kan nu se tillbaka på en mer träffsäker budget baserad på mer aktuell information, med en kortare och senare budgetprocess.

"Vi har haft en omfattande process och tagit in offerter från några av de största aktörerna inom verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Efter att ha sett Mercurs lösning och den prototyp de tog fram med anpassning till vårt arbetssätt och data, föll valet på dem. När vi nu ser resultatet efter implementeringen är vi mycket nöjda med valet av Mercur och har redan identifierat nya användningsområden."

Martin Stenquist, chefscontroller på Nobina

Med en både intuitiv och dynamisk lösning har man skapat ännu bättre möjligheter att involvera verksamhetsansvariga i processen samtidigt som man kan analysera olika scenarion och göra sena ändringar. Initialt har Nobina integrerat Mercur med Agresso, produktionssystemet OMS och sitt datalager. 

"Vi är glada att få vara med och vara ett stöd i Nobinas utveckling på marknaden. Vi har haft en framgångsrik inledning på vårt samarbete där vi kunnat bistå med såväl vår produkt som all vår kompetens. Genom samarbetet med Nobina får vi en ny spännande kund i kollektivtrafikbranschen där vi redan samarbetar med företag som MTR."

Ulf Alkelin, VD på Mercur Solutions

Nobina är ett av nordens största kollektivtrafikföretag som ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av sam­hället i Sverige, Norge, Finland och Danmark. 

Vill du veta mer om hur vi hjälpt andra bolag inom transportbranschen?  

Här hittar du några av våra referenser i branschen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom