Årets Mercur Business Control Forum på Rival

Den 22 maj var det dags för årets Mercur Business Control Forum på Rival i Stockholm. Det är 5:e året i rad som Mercurs kunder bjuds in till detta evenemang för att samlas och utbyta erfarenheter. Dessutom gavs möjlighet att lyssna till specialinbjudna talare så som Saab och Södersjukhuset samt konsulter på Mercur.

Dagens agenda var full med intressanta talare och morgonen inleddes med Johanna Garcia Gådin, konsult och teamledare på Mercur, som berättade om vad man ska tänka på vid val av tabell, diagram eller symboler som trafikljus och hastighetsmätare för att åskådliggöra data. I Mercur Business Control 7 finns många möjligheter att tydliggöra data och presentera den på ett mer aptitligt sätt än tidigare.

Södersjukhuset snackar om samma siffror

Kerstin Rosberg, Controller, och Tor Simonson, Systemförvaltare, gav en intressant inblick i sin verksamhet och hur de idag bland annat använder Mercur i sitt prognosarbete samt för uppföljning av produktion, personal och ekonomi. De har genom införandet av Mercur fått en helhetslösning för operativ planering och verksamhetsnära analys. Mercur kallas internt för ”Stödet” och har hjälpt Södersjukhuset så att de nu kan presentera data från flera källor, som Tor Simonsson uttryckte sig ”Äntligen snackar vi om samma siffror.”

Många nyheter i Mercur Business Control

Innan lunch berättade även Petra Öhlin Göransdotter, konsult på Mercur, hur man kan få bättre koll på sina projekt med Mercur och visade hur man kan ställa upp en projektbudget och projektuppföljning för både större fleråriga projekt samt mindre aktiviteter.

Efter en trevlig lunch ute i den strålande solen på Mariatorget var det dags för årets nyheter i och med den nya versionen av Mercur Business Control 7.3. Johan Lindemann, Produktansvarig på Mercur, sammanfattade de nyheter som släppts under året och gav oss en inblick i den nya modulen för Målstyrning. Nyheterna handlade bland annat om användarvänlighet och enkelhet att bygga ut rapporterna med bild och text samt den utökade funktionaliteten för webben och surfplattor.

Saabs resa in i framtiden

Under eftermiddagen berättade Ulrika Klaar, Manager Business Management, och Cecilia Wilhelmsson, Controller på Saab Business Area Aeronautics om sin resa in i framtiden med hjälp av Mercur. Till en början köptes Mercur in för att ersätta ett befintligt system som hanterade kontrakten med Gripenprojekten men har nu även införts som stöd för projekt, rapportering, analys, budget och prognos. Saab upplever att Mercur är ett flexibelt system och de ser många nya användningsområden som kan förbättra och effektivisera verksamhetsstyrningen och beslutsfattandet.

Konsten att fatta och påverka beslut

Eftermiddagen bjöd även på mingel med partners och kunder samt utdelning av Mercur Business Awards inom olika kategorier. Årets vinnare var Skellefteå Kraft, Bilia och SMHI. Sista talaren för dagen var Pelle Tornell som gjorde ett mycket uppskattat framträdande där han på ett underhållande och inspirerande sätt visade på hur man fattar beslut. På scenen visade Pelle på hur lätt det kan vara att påverka och genomskåda en persons beslut och avslutade med vad man kan göra för att bli bättre och snabbare på att fatta beslut både privat och på jobbet.

Middag på Stockholms närmaste skärgårdsö

När dagen var slut på Rival begav alla sig gående i det strålande vädret ner mot Slussen där båten till Fjäderholmarna väntade. Resan ut bjöd på fina vyer över Stockholms skärgård och stora kryssningsbåtar som anlänt Stockholm. Utanför Båtmuséet på Fjäderholmarna hade det dukats upp med ostron, snittar och champagne. Det var många som vågade sig på sitt första ostron och de vana ostronätarna frossade i nyfångade ostron med olika tillbehör. Middagen avnjöts på Magasinet där det serverades en välkomponerad trerätters sommarmeny med tillhörande dryck. Stämningen var hög och när solen sänkt sig ner över vattnet avgick båten tillbaka mot Slussen.

Ulf Alkelin, VD på Mercur, hälsar alla välkomna till Mercur Business Control Forum på Rival den 22 maj 2014

 Pausmingel med Fredrik Eliasson

 Paus med fart, dags att röra på sig efter lunchen

 Utanför Rival vid Mariatorget i Stockholm

Snittar och ostron med champagne innan middagen på Fjäderholmarna.

 Middagen intogs i Magasinet på Fjäderholmarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom