Historiskt insamlingsrekord med 26,7 miljoner till Barncancerfonden!

Välgörenhetscykellaget Team Rynkeby har nu överlämnat en check på 26,7 miljoner kronor till Barncancerfonden och blir därmed Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare.  Mercur är stolt Guldsponsor i projektet 2017 och vår medarbetare Anna Lycksén är en av cyklisterna som tog sig ner till Paris.

Under ett års tid har Team Rynkeby samlat in pengar till barn med cancer genom företagssponsorer, olika event och personliga insamlingar. Den 7 juli avslutades projektet med 8 dagars cykling där starten gick i Malmö och målet var Paris, strax under 140 mil på cykel. 

Några ord från vår medarbetare Anna Lycksén

Anna Lycksén

Varför sökte du till Team Rynkeby?

Jag kände att jag ville göra något viktigt och samtidigt utmana mig själv. Eftersom jag innan detta aldrig cyklat längre än till affären så kändes projektet som en perfekt kombination där jag både får göra något för någon annan och även utmana mig själv. 

Hur känns det att faktiskt ha tagit dig till Paris på cykel? 

Det känns självklart fantastiskt, men också lite konstigt och nästan overkligt. Man cyklar ju inte till Paris…  

Vad var roligast med projektet?

Det är svårt att peka ut en sak som var roligast. Resan ner till Paris är en väldigt speciell upplevelse, jag har fått många nya vänner och lärt mig cykla i klunga men framförallt har jag faktiskt gjort skillnad för sjuka barn. Det är en väldigt fin känsla. Att Mercur har stöttat insamlingen genom att vara Guldsponsor gör mig lite extra stolt. När jag har sett Mercurs logga på våra kläder vill jag säga ”Där jobbar jag!”. 

8 dagar på cykel. Fick du inte ont i rumpan?

Haha jo, det vore lögn att säga att rumpan var helt opåverkad. Men jag trodde det skulle vara värre!

Fakta om Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom. Projektet grundades år 2002, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juicetillverkaren Rynkeby Foods beslutade sig för att cykla till Paris för att få lite motion och se avslutningen av Tour de France.

Deltagarna värvade sponsorer för färden, och de var faktiskt så bra på det att det fanns pengar över när de kom hem. Pengarna skänkte de till barncanceravdelningen på Odense Universitets-hospital, och en ny tradition var därmed född.

Idag består Team Rynkeby av 1700 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 44 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. Deltagarna står för alla kostnader själva så som hotell, cykel, kläder och annan utrustning vilket gör att alla insamlade pengar går oavkortat till välgörenhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom