Version 6.3 av Mercur Business Control tillgänglig för installation

Den största nyheten i version 6.3 är en ny möjlighet att välja flera dimensionsposter för en och samma dimension i menyvalet när man öppnar en rapport.

"Genom att utnyttja denna nya funktion kan flexibiliteten i analysläget för slutanvändarna ökas på ett dramatiskt sätt", berättar Mercurs produktchef Johan Lindemann.

Rapportkonstruktören styr helt om ett visst menyval skall vara ”enkelt” eller ”flerval” och man kan ange flerval för valfritt antal av rapportens menyval. Naturligtvis är valet fortfarande begränsat av användarens behörigheter och Drill Down och andra analysfunktioner fungerar som vanligt. Möjligheten att välja flera poster på detta sätt kommer även att finnas i spontanrapporterna.

Den andra stora nyheten är en ”Jämför”-funktion som påminner om Drill Down. Men istället för att bryta upp ett valt värde, så kan denna funktion jämföra det valda värdet med andra, motsvarande värden som inte fanns i rapporten från början. Om den ursprungliga rapporten exempelvis visar utfallet för en viss produkt kan ”Jämför” snabbt och enkelt göra en benchmark med andra, liknande produkter.

Läs mer i produktbladet -->

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom