Årets kunddag blev en succé
Mercur Forum 2022

Äntligen fick vi träffas igen! Som vi har längtat efter att få träffa alla kunder igen och torsdagen den 19 maj var det dags. 

Vi intog Lilla Cirkus på Djurgården och hälsade alla välkomna i den strålande solen. Dagen bjöd på inspirerande kundpresentationer, konsultpresentationer och workshops. Vi fick även ta del av hur Scania och European Spallation Source, ESS, jobbar i Mercur. Avslutningsvis berättade den världskända ekonomiprofessorn Micael Dahlen om vad lyckoforskningen kan lära oss och komma med tips som kan få oss att trivas bättre med våra liv.

På kvällen bjöds det på mingel och en vårinspirerad grillbuffé på Hasselbackens terrass.

Senaste nyheterna i Mercur 

Dagen började med att vi fick höra om de senaste nyheterna i Mercur Business Control av vår produktchef Johan Lindemann. En presentation fullspäckad med förbättringar och ny funktionalitet som vanligt. Årets stora nyhet var funktionen för prediktiv analys som låter dig använda historiska trender och variationer tillsammans med statistiska algoritmer för att förutspå framtida utfall. 

Demand forecasting hos Scania

Scania visade upp hur de med hjälp av Mercur lägger basen för sin produktionsplan genom att samla in behovet från marknaden för att löpande uppdatera sina efterfrågeprognoser. 

Camilla Östh som är Business Intelligence Analyst på Scania visade även hur de jobbar med användarvänlig navigering utifrån tydliga dashboards vilket gör det enkelt för användarna att snabbt hitta rätt i systemet. Genom visualisering av samband och avvikelser får användarna tydlig återkoppling, vilket höjer kvaliteten i prognosarbetet, samtidigt som rapporter på aggregerad nivå ger ledning och beslutsfattare en bra överblick.

Tydlig logik och enhetlighet skapar effektivare uppföljning hos ESS

Efter lunchen fick vi lyssna till hur European Spallation Source (ESS) visade hur den framtida forskningsanläggningen idag använder Mercur för budgetering och uppföljning fem år fram i tiden samt hur prognoser läggs för hela verksamheten. 

Diana Bergenholtz, Business Controller och systemansvarig på ESS, delade med sig av deras verksamhetsspecifika lösningar och erfarenheter från implementering av Mercur samt utvecklingen framåt. Genom sin enhetliga lösning har ESS skapat ett användarvänligt system med tydliga rapporter och uppföljning för alla sina användare. 

Krydda Mercur för att få användarna hungriga på information

Vill ni också få kollegorna intresserade av företagets senaste siffror? 

Louise Thunberg som är vår Customer Success Manager på Mercur bjöd på tips och inspiration kring hur man skapar nyfikenhet och hjälper användarna att navigera i djungeln av data. Genom exempel på olika designelement som möter användaren när den kommer in fick vi rösta fram vilken dashbord vi tror genererar störst intresse och engagemang. Louise bjöd även på tips kring hur man kan göra för att hålla ett Mercur-system uppdaterat så att användarna behåller aptiten över tid.

Business Control-workshops

Mercurs konsulter bjöd in till workshops med fokus på inspiration och praktiska tips för att kunna få ut mer av sitt Mercur-system. Det bjöds på: 

Interaktiva dashboards 

Dynamiska presentationer 

Snygga rapporter 

Kraftfulla rapporter 

Vad tyckte kunderna? 

Som vanligt mycket proffsigt och välkomnande. Bra program och bra inspirerande talare. God mat och glass i det strålande vädret!

Allt var fantastiskt! Härlig stämning, trevliga människor, relevant information, inspirerande, god mat mm. Stort tack!

Helheten, ni hade tänkt på allt. Innehåll, blandningen av föreläsarna, mat/fika o lokal. Det var verkligen toppen.

Tack! 

Vi vill tacka alla våra kunder som var med oss under dagen och hoppas på att vi ses även nästa år då vi redan bokat Cirkus i Stockholm till den 25 maj 2023!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom