Helsingborgs Hamn använder Mercur för bl a av intäktsbudget och personalbudget

Helsingborgs Hamn ror i land med Mercur som nytt system för budget, prognos och rapportering

Helsingborgs Hamn hade växt ur sitt budgeteringsverktyg och letade efter en mer avancerad lösning för framtiden. Valet föll då på Mercur Business Control. Under hösten har man genomfört sin första budgetprocess och är mycket nöjda. 

Lösningen består bl a av intäktsbudget och personalbudget. Nästa steg är att utöka sin lösning med en investeringsbudget. Mercur Business Control integreras initialt mot ASW för ekonomidata, Agda för personaldata samt PortIT för operativ statistik.

Helsingborgs Hamn är en knutpunkt för Sveriges näringsliv som erbjuder alla aktörer i logistikbranschen en attraktiv infrastruktur med effektiva tåg-, väg- och sjöförbindelser. Helsingborgs Hamn är också Nordens största frukthamn och något av världsmästare i färjetrafik. Men kanske mest känd som specialist på containerhantering – den verksamhet de sedan flera år fokuserar mest på.

Helsingborgs Hamn är ett kommunägt bolag med höga serviceambitioner. De har drygt 210 anställda som ansvarar för en årlig godshantering på mer än 7 miljoner ton, och står till tjänst dygnet runt, alla dagar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions AB är ett svenskt företag som har över 40 års erfarenhet av att leverera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi är marknadsledande och skapar kundvärde i form av bättre resultat och högre effektivitet.

Great place to work logo
UC

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom