Mercur tar in Sobro som ägarpartner för fortsatt expansion

Mercur, en ledande utvecklare och leverantör av lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd, med en årlig omsättning på cirka 70 miljoner, har tagit in Sobro som ny ägarpartner. Bolagets ledning kvarstår som betydande ägare och den operativa verksamheten förändras inte av den nya ägarbilden.

”Vi är mycket glada över partnerskapet med Sobro, vars engagemang kommer att vara viktigt när vi fortsätter utveckla och bygga vår verksamhet. Med Sobro som ny huvudägare kommer tillväxt vara ett tydligt fokus framöver och vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår plattform och leverera det allra bästa erbjudandet till våra kunder”, säger Ulf Alkelin, VD på Mercur.

Mercur har genom sitt tydliga fokus på kundvärde samt starka produkt- och tjänsteerbjudande skapat sig en unik position i sin nisch. Detta kombinerat med en branschledande kundnöjdhet och stark företagskultur gör att Mercurs framtidsutsikter ser väldigt spännande ut och vi ser fram emot att stötta Mercurs fortsatta tillväxt och utveckling”, säger Maxim Berglund, partner på Sobro.

För mer information:

Ulf Alkelin, VD Mercur Solutions AB: Tel: +46 (0)8 459 69 18, e-mail:

Maxim Berglund, Sobro AB Tel: +46 (0)722-42 11 55, e-mail:

Om Sobro 

Sobro är en engagerad ägarpartner åt framtidens företag som grundats av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg. Sobro går in som ägarpartner i mindre och medelstora svenska onoterade företag som har goda tillväxtmöjligheter. Utöver Mercur är Sobro även ägarpartner i Claremont, Maintrac, NCS Colour, Orango, ByggDialog och Tengbom. www.sobro.se

Om Mercur

Mercur levererar lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd genom sin egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control som används till exempel för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning. Mercur är marknadsledande och skapar kundvärde i form av bättre resultat och högre effektivitet. www.mercur.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom