Mercur Business Control Forum 2016 gav mersmak

Den 19 maj genomfördes den årliga kunddagen, Mercur Business Control Forum för 8:e året i rad, med stor uppslutning på Cirkus på Djurgården i Stockholm. 

Över 100 kunder fick uppleva en dag fylld av kundpresentationer, nyheter i Mercur, konsultpresentationer och workshops. Valet att fokusera på användarvänlighet och design gav mersmak då många uttryckte sin vilja att uppdatera sina dashbords och rapporter när dagen var slut. Även de senaste nyheterna i Mercur väckte stort intresse med sina ca 100 nya funktioner från smått till stort sen förra versionen.

Resan med Mercur 

Kundtalare från Martinson Group och Volvo Car Retail Solutions gav oss inblick i sina verksamheter och hur deras resa med Mercur har sett ut.

Linus Karlsson, controller och Åke Strandberg, ekonomichef på Martinson Group berättade om hur de fört ut ägandeskap och kostnadsmedvetenhet i verksamheten med hjälp av Mercur. Vi fick även följa hur de jobbar med uppföljning och analys av order och projekt.

Från Volvo Car Retail Solutions kom Anders Levin upp från Göteborg för att berätta om deras övergång från traditionell budget och prognos till modern och effektiv affärsplanering med bland annat rullande prognoser. 

Mercurs konsulter bjuder på tips 

Under dagen fick vi flera matnyttiga tips och tydliga visningar av systemets möjligheter. Tobias Malmquist, presaleskonsult på Mercur, delade med sig av sina bästa tips för att effektivisera rapportkonstruktionen. Det visade sig finnas många enkla knep som gör att man slipper onödiga moment och sparar tid i systemet.

Även Petra Öhlin Göransdotter, presalesmanager på Mercur, kom med många tips på hur man kan utforma systemet för bättre informationsspridning och ökat användande. Slutsatsen blev att om man vill få alla i organisationen att använda ett systemstöd är snyggare och tydligare absolut bättre. 

40-års jubileum 

I år passade vi även på att fira vårt eget 40-årsjubileum! Det är inte många IT-företag som har lyckats uppnå den aktningsvärda åldern och fortfarande existera som ett oberoende företag. Vi gjorde nedslag i Mercurs historia och lärde oss bland annat att den första kommersiella versionen av Mercur fanns redan innan Excel. 

Dagen avslutades med Annika R Malmberg som gav oss en inspirerande och fatfylld inblick i vad som krävs för att skapa framgång. Men hjälp av färgerna röd, gul, blå och grön kunde vi avläsa olika personlighetstyper och vad som utmärker dessa både privat och i arbetslivet. Det blev ett intressant samtalsämne under den efterföljande promenaden ner mot middagen på Restaurang Spritmuseum vid Galärskjulen vid vattnet.

Mingel i foajén på Cirkus innan Mercur Forum börjar.

Mercur Forum 2016

Ulf Alkelin, VD på Mercur, hälsar alla välkomna till Mercur Business Control Forum 2016 på Skandiascenen på Cirkus.

Johan Lindemann på Mercur Forum 2016

Johan Lindemann, utvecklingsansvarig på Mercur, visar alla nyheter i systemet.

Martinson Group AB på Mercur Forum 2016

Linus Karlsson, controller och Åke Strandberg, ekonomichef på Martinson Group berättade om hur de fört ut ägandeskap och kostnadsmedvetenhet i verksamheten med hjälp av Mercur.

Volvo Car Retail Solutions på Mercur Forum 2016

Anders Levin från Volvo Car Retail Solutions berätta om deras övergång från traditionell budget och prognos till modern och effektiv affärsplanering.

Johanna Mangsbo Hemming på Mercur Solutions AB

Dags att röra på sig för att hålla energin uppe efter lunchen med Johanna Mangsbo Hemming, konferenciern för dagen.

Mercur Forum 2016

Tobias Malmquist, presaleskonsult på Mercur, delade med sig av sina bästa tips för att effektivisera rapportkonstruktionen.

Mercur Forum 2016

Petra Öhlin Göransdotter, presalesmanager på Mercur, kom med många tips på hur man kan utforma systemet för bättre informationsspridning och ökat användande.

Workshops på Mercur Forum 2016

Årets Business Control-workshops med teman som dashboards, kraftfulla rapporter, teman och fördelningar uppskattades mycket av kunderna.

Mercur Forum 2016

Dagen avslutades med Annika R Malmberg som gav oss en inspirerande och fatfylld inblick i vad som krävs för att skapa framgång.

Nyheter 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom