En bild säger mer än 1000 siffror?

Under våren genomför vi en eye tracking-studie gällande hur olika personer tar till sig informationen i Mercur Business Control. 

Studien görs med hjälp av utrustning från Tobii, världsledande inom eye tracking. Eye tracking-teknologi gör det möjligt för en dator att veta exakt var man tittar. En eye tracker kan läsa av din närvaro, uppmärksamhet, fokus, medvetenhet eller andra mentala tillstånd. Denna information kan användas för att utforma nya användargränssnitt för olika typer av tekniska produkter.

Vi är mitt uppe i studien och samlar in data från både vana Mercuranvändare samt icke Mercuranvändare för att få svar på vad som fångar blicken och hur man lättast tar till sig information. Spelar tex färg och placering roll? 

Vi vet sedan tidigare att användarvänligheten är en av de viktigaste delarna för att få med sig medarbetarna i sin BI-lösning. Med den här studien hoppas vi att ytterligare kunna utveckla utformningen av rapporter och dashboards samt ge tips kring hur information i Mercur presenteras på bästa sätt.

Under årets kunddag, Mercur Business Control Forum den 18 maj, kommer vi presentera resultatet av studien!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom