2017-03-13

En bild säger mer än 1000 siffror?

Under våren genomför vi en eye tracking-studie gällande hur olika personer tar till sig informationen i Mercur Business Control. 

Studien görs med hjälp av utrustning från Tobii, världsledande inom eye tracking. Eye tracking-teknologi gör det möjligt för en dator att veta exakt var man tittar. En eye tracker kan läsa av din närvaro, uppmärksamhet, fokus, medvetenhet eller andra mentala tillstånd. Denna information kan användas för att utforma nya användargränssnitt för olika typer av tekniska produkter.

Vi är mitt uppe i studien och samlar in data från både vana Mercuranvändare samt icke Mercuranvändare för att få svar på vad som fångar blicken och hur man lättast tar till sig information. Spelar tex färg och placering roll? 

Vi vet sedan tidigare att användarvänligheten är en av de viktigaste delarna för att få med sig medarbetarna i sin BI-lösning. Med den här studien hoppas vi att ytterligare kunna utveckla utformningen av rapporter och dashboards samt ge tips kring hur information i Mercur presenteras på bästa sätt.

Under årets kunddag, Mercur Business Control Forum den 18 maj, kommer vi presentera resultatet av studien!

 

Följ oss:

Kontakta oss:

Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Support: +46 (0)8-459 69 30

E-post:

Besök oss:

Mercur Solutions AB

Vretenvägen 13

SE-171 54 Solna

© 2018

Mercur Solutions AB

Org.nr 556288-6761

WEBBPLATSKARTA

Powered by Dynamix CMS by Initiva
Kontakt