Webbinarier

Mercur bjuder på korta kostnadsfria inspirationswebbinarier för dig som redan använder Mercur Business Control. Vi fördjupar oss i delar av produkten eller funktioner för att ge dig ny inspiration och de senaste nyheterna.   

Du behöver bara sätta av 20 minuter vid din dator, smartphone eller surfplatta, var du än befinner dig! Mercurs erfarna konsulter genomför dessa webbinarier och ger dig möjligheten till egna frågeställningar och chatt.

Boka din kostnadsfria plats redan idag!

 

Twist & Turn

Från extern data till kraftfull analys med enkelt dataflöde och nya rapportfunktioner.  

Du som användare kan bestämma vilka dimensionskolumner som ska visas genom att dra dem från en lista i rapportens högra sida. Dimensioner kan även dras in och släppas i sidrubrikerna för att på så sätt applicera ett filter på hela tabellen i den valda dimensionen. 

När: 15/9

Tid: 11.00-11.20 med tid för frågor efterråt 

 

 

 

Arbetsprocesskontrollen

Delegera och håll koll på inmatningsprocessen i Mercur.  

Mercurs användarprocesskontroll ger dig koll på var användarna befinner sig i era planeringsprocesser. Vi berättar om hur olika aktiviteter i planeringsprocesserna kan delegeras till användarna och hur uppföljningen underlättas med hjälpa av deadlines, händelsebaserade mejl med information och påminnelser samt översikt med processtatus.

När: 20/10

Tid: 11.00-11.20 med tid för frågor efterråt 

 

 

 

Kopplade dimensioner 

Förädla data genom automatiska kopplingar mellan dimensioner.

Kopplade dimensioner är ett kraftfullt verktyg att använda när två eller flera separata koddelar har ett samband som kan utnyttjas för att skapa nya uppföljningsbegrepp. Ett exempel kan vara när en dimension för projektledare automatiskt kan sättas baserat på uppgiften i projektdimensionen. Den här funktionen hanterar också fallet när kopplingen ändras över tid. 

När: 17/11

Tid: 11.00-11.20 med tid för frågor efterråt 

 

 

 

Regler och indikatorer 

Underlätta analys och inmatning, vägled användarna genom färger, ikoner och regler

Ibland kan det vara svårt att hitta viktiga nyckeltal eller avvikelser i en traditionell rapport. Genom att använda villkorsbaserade färger och ikoner underlättas analysen och användarna kan snabbare se vad som är viktigt att följa upp. Under det här passet visar vi hur du själva kan definiera regler för vad som är positivt och negativt i olika situationer och vi ger tips om bra sätt att visualisera avvikelser som stöd för användarna. 

När: 15/12

Tid: 11.00-11.20 med tid för frågor efterråt 

 

 

Har du missat något av våra tidigare webbinar?

Du hittar dem här! 

 

 

Hör gärna av dig till oss på om du har önskan om ett område eller funktion du vill veta mer om i nästa webbinarium!

 

 

Följ oss:

Kontakta oss:

Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Support: +46 (0)8-459 69 30

E-post:

Besök oss:

Mercur Solutions AB

Vretenvägen 13

SE-171 54 Solna

© 2016

Mercur Solutions AB

Org.nr 556288-6761

Powered by Dynamix CMS by Initiva
Kontakt