Mercur Start

Webbinarier

Mercur bjuder på korta kostnadsfria inspirationswebbinarier för dig som redan använder Mercur Business Control. Vi fördjupar oss i delar av produkten eller funktioner för att ge dig ny inspiration och de senaste nyheterna.   

Du behöver bara sätta av 20 minuter vid din dator, smartphone eller surfplatta, var du än befinner dig! Mercurs erfarna konsulter genomför dessa webbinarier och ger dig möjligheten till egna frågeställningar och chatt.

Boka din kostnadsfria plats redan idag!

 

 

Beräkningar 

Använd det kraftfulla stödet för beräkningar i Mercur Business Control för att bygga avancerade rapporter och blanketter.

Vi går igenom hur beräkningslogiken i Mercur Business Control fungerar, olika beräkningsinställningar och funktioner som exempelvis ”rsum”. Vi kommer även visa exempel på hur mer avancerade beräkningar kan göras i vyn rapportberäkningar. 

När: 16/2

Tid: 11.00-11.20 med tid för frågor efterråt 

 

 

 

Menyval 

Lär dig mer om hur man med hjälp av menyval bygger flexibla rapporter och blanketter i Mercur Business Control.

Genom att låta användarna välja exempelvis kostnadsställe, valuta och period i menydialogen vid öppnandet av en rapport eller blankett, blir innehållet i vyn dynamiskt och anpassas per automatik till användarens behörigheter och önskemål. Under det här passet visar vi hur man skapar menyval och hur man med hjälp av menyval kan styra innehållet i rapporterna så att de blir mer flexibla. Tack vare menyval kan antalet rapporter i systemet även hållas nere. 

När: 16/3

Tid: 11.00-11.20 med tid för frågor efterråt 

 

 

 

Diagram 

Visualisera dina siffror med tydliga och lättlästa diagram i Mercur Business Control

Ibland kan det vara svårt att åskådliggöra viktig data, utveckling över tid eller avvikelser i en traditionell tabellrapport. Då kan man med fördel istället visualisera dessa siffror med hjälp av diagram i Mercur. Vi går igenom de olika diagramtyperna och de inställningar som kan göras för att skapa ett lättläsligt och tilltalande diagram, för alla typer av användare i organisationen. 

När: 20/4

Tid: 11.00-11.20 med tid för frågor efterråt 

 

 

 

Dashboards

Använd dashboards för att göra tydliga och översiktliga presentationer av affärskritisk information 

Flera olika rapporter kan visas tillsammans i samma fönster, vilket då kallas för en instrument­bräda eller dashboard. Vanliga tabellrapporter kan kombineras med exempelvis diagramrapporter, bilder och nyckeltal för att få en snabb och tydlig överblick. Vi går igenom tillvägagångssättet för att bygga dashboards och kommer med tips och idéer om layouter. 

När: 15/6

Tid: 11.00-11.20 med tid för frågor efterråt 

 

 

Har du missat något av våra tidigare webbinar?

Du hittar dem här! 

 

 

Hör gärna av dig till oss på om du har önskan om ett område eller funktion du vill veta mer om i nästa webbinarium!

 

 

Följ oss:

Kontakta oss:

Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Support: +46 (0)8-459 69 30

E-post:

Besök oss:

Mercur Solutions AB

Vretenvägen 13

SE-171 54 Solna

© 2018

Mercur Solutions AB

Org.nr 556288-6761

WEBBPLATSKARTA

Powered by Dynamix CMS by Initiva
Kontakt