Business intelligence konsult

Med hjälp av en Business Intelligence konsult kan ert företag eller organisation fatta bättre och mer välgrundade beslut.

Vi på Mercur har över 40 års branscherfarenhet och våra Business Intelligence konsulter besitter djupa kunskaper inom verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Något som har gett oss möjligheten att arbeta med hundratals ledande företag inom en mängd olika branscher. Dessa uppdrag har varit mycket framgångsrika, vilket också har gett oss många fina referenser.

Vi ger dig ett försprång

Våra konsulter ger dig ett försprång gentemot konkurrenterna och kan utföra alla typer av konsulttjänster i samband med införandet av vårt beslutsstödsystem Mercur Business Control. Vi kan exempelvis hjälpa er med kravanalys, kundanpassningar, installationer, utbildning, underhåll, vidareutveckling, support och andra tillämpningar.

Efter en godkänd offert anpassar och installerar våra Business Intelligence konsulter systemet efter era behov. Vanligtvis implementerar vi Mercur Business Control hos er inom en eller ett fåtal månader. Detta gör att processen både är snabb, smidig och kostnadseffektiv för dig som kund. 

En annan fördel är att vårt system kan integreras med ert nuvarande affärssystem samt andra källor som försäljnings-, produktions- och personalsystem. När systemet väl är installerat kommer det snabbt igång och ger dig en överskådlig överblick av hela verksamheten. Därefter skapas också konkreta resultat som kostnadskontroll, effektiva beslutsunderlag, samt planerings- och uppföljningsprocesser. 

 

Insikter som kommer att förbättra er rapportering

På Mercur vill vi alltid att både våra Business Intelligence konsulter och system ska utvecklas och förbättras så att er lösning blir ännu mer lättanvänd och effektiv för dig som kund. Nu senast var vi intresserade att ta reda på hur man designar rapporter som är enkla att läsa och som fångar blickar. Vi bestämde oss därför för att genomföra en användarstudie. Några utav frågorna för studien var följande:

  • Hur presenterar man viktiga data på bästa sätt?

  • Är tabeller bättre än diagram?

  • Spelar storlek, färg och placering någon roll?

  • Kommer indikationer och bakgrundsbilder att hjälpa tittaren att navigera eller inte?

Användarstudie gjordes med hjälp av eye tracking-teknik, även kallat ögonspårning. Ögonspårning är en teknik som används för att mäta vad en person ser och var de placerar sin blickpunkt. 

Undersökningen gick sedan till på det sättet att varje deltagare blev presenterade med en följd av olika dashboards och rapporter på en bärbar skärm. Med hjälp av denna undersökning lyckades vi identifiera 7 områden att ta hänsyn till för att designa rapporter på ett sätt som är tilltalande, ökar läshastigheten och snabbar upp tid till ett avgörande beslut.

Här kan du beställa hela rapporten- 7 tips för utformning av rapporter och dashboards

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom