Prognoser med Mercur Business Control hos Cloetta

Cloetta implementerade Mercur Business Control i Sverige och Finland för att möjliggöra frekventa prognoser på detaljerad nivå. 

Genom att koppla ihop Mercur med affärssystemet M3 och Cloettas volymplaneringssystem har Mercur skapat förutsättningar för att delvis automatisera arbetet med försäljningsprognoser. I modellen ingår även koppling till Cloettas kampanj- och rabattverktyg för beräkning av nettoomsättning samt allokering av lager- och distributionskostnader vilket ger ett detaljerat resultat per artikel och kundgrupp. Modellen hanterar även prognos av marknadskostnader och övriga omkostnader.

Vi har fått mer träffsäkra prognoser och en fortlöpande kontroll på hur affärerna utvecklas.

Tobias Malmquist, Business Intelligence Controller, Cloetta

På Cloetta framhåller man framför allt att man har vunnit mycket med att använda Mercur Business Control som en beräknings- och allokeringsplattform för stora datavolymer. 

Cloetta grundades 1862 och är ett ledande konfektyrföretag i Norden, Nederländerna och Italien. Cloetta tillverkar och säljer sockerkonfektyr, chokladprodukter, pastiller, tuggummi och nötter. Sammantaget säljs Cloettas produkter i fler än 50 länder.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom