Inspelade webinars - Rapportkonstruktion

Våra inspirationswebinars med temat rapportkonstruktion riktar sig till dig som redan använder Mercur Business Control. Beställ den/de inspelade webinar du vill få tillgång till så skickar vi inloggningsuppgifter via mail.
 
Tid: Varje webinar är ca 20-25minuter

Bildrapporter

Ge liv till era bilder med Mercurs bild- och kartfunktion!
Under webinaret får du tips och inspiration kring hur ni kan koppla på data och ikoner för att göra era bilder interaktiva i Mercur. Vi kommer även gå igenom hur man går till väga, steg för steg.

 

Skapa rapporter

Lär dig att skapa rapporter från grunden och redigera befintliga rapporter. Ta del av smarta funktioner och tips för att underlätta rapportbyggandet.

 

Beräkningar 

Använd det kraftfulla stödet för beräkningar i Mercur Business Control för att bygga avancerade rapporter och blanketter.

Vi går igenom hur beräkningslogiken i Mercur Business Control fungerar, olika beräkningsinställningar och funktioner som exempelvis ”rsum”. Vi kommer även visa exempel på hur mer avancerade beräkningar kan göras i vyn rapportberäkningar. 

 

Fördelningsnycklar - underlätta inmatning

Vi går igenom olika typer av fördelningsnycklar och hur egna nycklar läggs upp för att underlätta inmatning när exempelvis priser, lagernivåer eller antal anställda ska periodiseras. Värden kan även nycklas ut dynamiskt enligt en fördelningskurva, exempelvis med utfall föregående år som bas. 

 
Tips och trix

Enklare standardfunktioner för alla användare

Hitta de lite mindre kända standardfunktionerna i Mercur som alla dina användare kan ha nytta av, och se exempel på hur de kan lyfta och förenkla analys och förståelse för organisationens siffror.”

 

Menyval - bygg flexibla rapporter och blanketter i Mercur Business Control

 

Skapa utfallsintervall i diagram

Under det här webinaret kommer du lära dig hur man illustrerar bättre referensvärden i diagram via våra diagramfunktioner.

 

Sätt upp importöversikt i Mercur 

Ta del av hur man kan skapa en bättre översikt över era importflöden och får koll på vad systemet innehåller för data och strukturer.

Vi har även webinars inom dessa områden:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom