Flexibelt stöd för diversifierad verksamhet hos Svenska Mässan och Gothia Towers 

När Svenska Mässan utvärderade lösningar för verksamhetsstyrning hade man stort fokus på flexibilitet. Kraven från Svenska Mässans olika verksamhetsområden mässor, möten, hotell och restaurang är väldigt olika. Med Mercur kunde man få stöd för såväl den projektbaserade planeringen och uppföljningen för mässor och möten som den dag till dag-baserade hotell- och restaurangverksamheten. 

Svenska Mässan har stor nytta av projektkalkylen som hjälper till att planera allt från besökare och personal till kvadratmeter på mässgolvet. Den erbjuder även viktigt stöd för att räkna med synergieffekten av ett evenemang som bidrar till större beläggning för mässans hotell och restauranger. Givetvis erbjuder Mercur Business Control även stöd för budget och prognos vad gäller övriga delar och där uppskattar man speciellt modulen för personalbudget och för beräkning av standardkostnader inom hotell- och restaurangdelen. 

 

Vi har stor nytta av projektkalkylen som hjälper till att planera allt från besökare och personal till kvadratmeter på mässgolvet.

Svenska Mässan

 

Mercur Business Control är hos Svenska Mässan integrerat med ekonomisystemet Visma samt med Svenska Mässans personalsystem. Svenska Mässan har satsat mycket på att utbilda personalen internt i Mercur för att kunna bygga egna rapporter och få ut maximalt av systemet.

Svenska Mässans vision är att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Varje år väljer fler än 1,8 miljoner människor från hela världen att komma till Svenska Mässan och Gothia Towers för att mötas, äta och bo, utveckla affärer, produkter eller idéer. Svenska Mässan tillhandahåller allt från hotell, butiker, teater, spa och restauranger till mässhallar och olika typer av mötesarenor. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions AB är ett svenskt företag som har över 40 års erfarenhet av att leverera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi är marknadsledande och skapar kundvärde i form av bättre resultat och högre effektivitet.

 

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)-459 69 00

Kontor Malmö

Adelgatan 21, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Östra Hamngatan 17, SE-411 10 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom