Så väljer du rätt Business Control System

Idag väljer allt fler företag att implementera och använda sig av Business Control System. Men vad är egentligen ett Business Control System och hur väljer man rätt? I denna artikel ger vi dig svaren!
 

Business Control System definition

Att driva ett framgångsrikt företag är en stor utmaning. Du behöver följa upp din verksamhet ur många olika perspektiv för att uppnå bättre resultat. Olika företag har olika behov men man kan till exempel vilja analysera vilka kunder och produkter som är mest lönsamma, vilka avdelningar som har för höga kostnader eller vilka leverantörer som bör följas upp. I en del branscher som är kapitaintensiva vill man få kontroll på lagret och optimera det utifrån olika faktorer eller följa upp investeringar och kundfordringar .

För att ett företag ska vara framgångsrikt krävs det också att företagsledare och chefer ständigt sätter upp nya mål och skapr en rutin för målstyrning. Det är i detta skede som ett Business Control system kommer väl till pass. 

Ett Business Control System, eller system för ekonomistyrning eller verksamhetsstyrning som de också brukar kallas, är alltså till för att lättare kunna analysera dessa ovanstående processer och kontrollera så att företaget verkligen når dess uppsatta mål.

Hitta rätt system för din organisation

Nu när du vet vad ett Business Control System är, är det dags att hitta rätt system för just din organisation. Men vilka faktorer bör man egentligen fokusera på när man ska välja system? En av de viktigaste faktorerna som de flesta är letar efter är ett användarvänligt och flexibelt system som är enkelt att implementera.

För att affärskontrollsystemet ska passa i din organisation måste det också kunna anpassas för olika funktioner och enheter inom verksamheten. Att systemet är tillförlitligt och säkert är också självklara faktorer som man bör väga in. Slutligen är det viktigt att välja ett system som är kostnadseffektivt och kräver minimal insats för dig som kund.
 

Använd er av Mercur Business Control 

Om ni är ute efter ett tillförlitligt, anpassningsbart och användarvänligt Business Control System, kan ni med fördel implementera Mercur Business Control i er organisation. Vi på Mercur är nämligen marknadsledande inom vår bransch och genom våra 40 år har vi haft möjlighet att hjälpa hundratals ledande företag. 

 

98% av våra kunder anser att de fattar bättre beslut med hjälp av Mercur.


Du som väljer Mercur Business Control får:

  • En marknadsledande lösning för verksamhetsstyrning och beslutsstöd.

  • Ett enhetligt, funktionsrikt och komplett system som omfattar allt från standardrapporter, dynamiska rapporter och analys till budget, prognos, målstyrning och simulering.

  • Snabb implementering med hjälp av våra business intelligence konsulter. När systemet väl är installerat kommer det direkt igång och skapar konkreta resultat i form av kostnadskontroll, bättre beslutsunderlag, större engagemang samt effektivare planerings- och uppföljningsprocesser.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig? 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

UC

Mercur Solutions AB

Mercur Solutions är ett privatägt svenskt programvaruföretag som levererar och implementera lösningar för verksamhetsstyrning och beslutsstöd. Vi har funnits i snart 50 år och är marknadsledande med vår egenutvecklade standardapplikation Mercur Business Control®, för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning.

Great place to work logo

Huvudkontor Solna

Mercur Solutions AB
Vretenvägen 13, SE-171 54 Solna
Telefon: +46 (0)8-459 69 00

Kontor Malmö

Stortorget 3, SE-211 22 Malmö

Kontor Göteborg

Kyrkogatan 24, SE-411 15 Göteborg

United Kingdom

Ocean House, The Ring, Bracknell RG12 1AX, United Kingdom